Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να έχει η βασίλισσα Ελισάβετ ενώ παράλληλα θα φέρει εις πέρας διαδικτυακά άλλες υποχρεώσεις της αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε μία ημέρα αφότου επιβεβαιώθηκε πως είναι θετική στον κορονοϊό.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν την Κυριακή (20/2) ότι η 95χρονη βασίλισσα έχει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κοινό κρυολόγημα αφότου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό αλλά ότι αναμένεται να συνεχίσει να εκτελεί τις βασικότερες υποχρεώσεις της.

Αναμένεται να μιλήσει με τον Μπόρις Τζόνσον την Τετάρτη (23/2) για την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωσή της και σχεδιάζει να προχωρήσει με άλλες διαδικτυακές διπλωματικές ακροάσεις που έχουν προγραμματιστεί με ξένους πρεσβευτές, σύμφωνα με τα ανάκτορα και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η βασίλισσα, που είναι πλήρως εμβολιασμένη έναντι του κορονοϊού, δήλωσε πριν από μόλις τέσσερις ημέρες ότι δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα.

Οι φόβοι για την υγεία της έχουν αυξηθεί από τότε που νοσηλεύθηκε για μία νύχτα τον περασμένο Οκτώβριο για αδιευκρίνιστη ασθένεια.

Πηγή: newsbeast.gr