Η πλειοψηφία των ομάδων της Basket League θέλει να αυξηθεί σε 7 ο αριθμός των ξένων παικτών από τη φετινή σεζόν και από τη στιγμή που 9 ομάδες ψήφισαν υπέρ στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και μόλις τρεις κατά, όλα δείχνουν ότι η αύξηση θα εγκριθεί στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα (3/10).

Από τις προηγούμενες μέρες είχε φανεί ότι η αύξηση του αριθμού των ξένων παικτών θα γίνει πραγματικότητα, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να επιθυμούν εξαρχής κάτι τέτοιο αφού έχουν 7 ξένους παίκτες στο ρόστερ τους. Σε αυτούς τους δύο, λοιπόν, προστέθηκαν και οι ΑΕΚ, Περιστέρι, Καρδίτσα, Άρης, Λαύριο, Ιωνικός και Απόλλων Πάτρας, με αποτέλεσμα να μοιάζει δεδομένο πλέον πως η αλλαγή θα εγκριθεί.

Οσο για τις τρεις ομάδες που ψήφισαν κατά ήταν οι ΠΑΟΚ, Προμηθέας και Κολοσσός, με τους Θεσσαλονικείς να ψηφίζουν κατά επειδή δεν πέρασε η αρχική τους πρόταση που έλεγε ότι θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ίδιο παιχνίδι και οι 7 ξένοι. Κάτι που δεν θα ισχύει, αφού η συμφωνία προβλέπει ότι ναι μεν οι ομάδες θα μπορούν να έχουν μέχρι και 7 ξένους, ένας όμως θα μένει έξω από κάθε παιχνίδι, αφού θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι έξι.

Πηγή: newsbeast.gr