Οι ομάδες της Basket League επιμένουν να ζητάνε την αύξηση του αριθμού των ξένων παικτών σε 7 και αυτό συζήτησαν και στον ΕΣΑΚΕ, ο οποίος τα είπε με την ΕΟΚ και όλα δείχνουν ότι το αίτημα των ομάδων θα πραγματοποιηθεί, με τη δυνατότητα χρησιμοποίησης των έξι εκ των επτά σε αγώνα.

Δεν είναι μια συζήτηση που έγινε τώρα για πρώτη φορά, αλλά για πρώτη φορά φαίνεται ότι θα υπάρξει συμφωνία, η οποία θα προβλέπει τα εξής: Επτά συμβόλαια ξένων παικτών για κάθε ομάδα αλλά δικαίωμα χρησιμοποίησης των έξι σε κάθε αγώνα, με τους προπονητές να έχουν έτσι την ευκαιρία να κάνουν και διαχείριση.

Για το θέμα, μάλιστα, εκδόθηκε από ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ κοινή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής…

«Με συμφωνία σε κομβικούς άξονες και στόχευση την ειλικρινή συνεργασία για ένα υγιές επαγγελματικό πρωτάθλημα, ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ.
Η πρόσκληση της Ομοσπονδίας είχε συγκεκριμένη ατζέντα και στη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων, υπήρξε γόνιμος διάλογος που οδήγησε σε ταύτιση με τους εκπροσώπους και των 12 ΚΑΕ.

Η οικονομική εξυγίανση των ΚΑΕ σε βάθος χρόνου ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα, με αποσαφήνιση των κανονισμών που ισχύουν από τη FIBA και την αποδοχή τους από όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες στη συνέχεια.
Η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών ήταν ένα άλλο σημαντικό θέμα και η συζήτηση αφορούσε στις βασικές αρχές και σε πλάνο τριετίας, πάντα με γνώμονα το καλό των Εθνικών ομάδων.

Όπως συμφωνήθηκε, θα συσταθεί άμεσα κοινή ομάδα εργασίας για να προχωρήσει συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται για εκκρεμή θέματα και να επιλαμβάνεται πιθανών νέων που θα προκύπτουν».

Πηγή: newsbeast.gr