Η μια από τις δύο εκκρεμότητες που υπήρχε για την έναρξη της Basket League τακτοποιήθηκε, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Χαρίλαο Τρικούπη. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την ομάδα του Μεσολογγίου, ώστε να αγωνιστεί κανονικά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Βεβαίως, η μεγάλη εκκρεμότητα παραμένει και αφορά τον Ιωνικό, που δεν πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, οδηγώντας τον ΕΣΑΚΕ στην απόφαση να αναβάλλει την έναρξη του πρωταθλήματος, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο (17/10).

Η σχετική ανακοίνωση για την αναβολή του πρωταθλήματος, ανέφερε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έδωσε ομόφωνα παράταση στην ημερομηνία έναρξη του Πρωταθλήματος της Basket League για μια εβδομάδα. Συνεπώς η 1η αγωνιστική μετατίθεται για το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020.

Ο λόγος της αναβολής είναι οι εκκρεμείς υποθέσεις των Μεσολογγίου BAXI, Ιωνικού Hellenic Coin στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η προσπάθεια που άρχισε από την περασμένη άνοιξη και την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20 λόγω της πανδημίας γίνεται με γνώμονα το κοινό καλό και την περαιτέρω αναβάθμιση της Basket League. Προτεραιότητα είναι η αξιοπιστία και η εξυγίανση όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα».

Πηγή: newsbeast.gr