Αντιδράσεις προκαλεί η αιφνίδια ανακοίνωση της Warner Bros Discovery να «κόψει» την ταινία Batgirl με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Λέσλι Γκρέις, Μάικλ Κίτον και Μπρένταν Φρέιζερ. Τα γυρίσματα του Batgirl τα οποία έχουν ολοκληρωθεί κόστισαν στη Warner περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία δεν θα προβληθεί στη μεγάλη οθόνη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της παραγωγής.

Η Λέσλι Γκρέις σχολίασε την εξέλιξη μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, γράφοντας: «Μετά τα πρόσφατα νέα για την ταινία μας Batgirl, θέλω να πω ότι είμαι περήφανη για την αγάπη, τη σκληρή δουλειά, την πρόθεση όλου του απίστευτου καστ και του ακούραστου συνεργείου μας εδώ και 7 μήνες στη Σκωτία. Νιώθω ευλογημένη που δούλεψα ανάμεσα σε αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους και δημιούργησα σχέσεις που θα κρατήσουν μια ζωή.

Σε κάθε θαυμαστή του Batgirl θέλω να πω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την αγάπη και την πίστη, που μου επέτρεψε να πάρω την κάπα και να γίνω, όπως λέει η Babs “η δική μου καταραμένη ηρωίδα. “Batgirl για πάντα”».

Σε σκηνοθεσία των Adil El Arbi και Bilall Fallah, η ταινία είχε αρχικά πάρει το πράσινο φως το 2021, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κίνησης της Warner Bros για τη δημιουργία ταινιών μεγάλου μήκους ειδικά για την υπηρεσία streaming HBO Max. Όμως, το στούντιο επιβεβαίωσε ότι η ταινία δεν θα βγει στην αγορά.

Το «Hollywood Reporter» ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της ταινίας έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στην απόφαση αυτή. Τα γυρίσματα του Batgirl τα οποία έχουν ολοκληρωθεί κόστισαν στη Warner περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, σε αποκλειστικό δημοσίευμα της «New York Post», η οποία επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός είχε στην πραγματικότητα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια και ότι η ταινία είχε τόσο κακή απόδοση κατά τις πρώτες δοκιμαστικές προβολές που η Warner Bros αποφάσισε να μειώσει τις απώλειες.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αλλαγής ηγεσίας μετά τη συγχώνευση της Warner Bros με την Discovery, τον Μάιο του 2021.

Το «Variety», σημείωσε ότι η απόφαση αυτή «θεωρήθηκε εσωτερικά ως ο πιο οικονομικά υγιής τρόπος για να ανακτήσει το κόστος».

Αρκετές εκπομπές, όπως το «Full Frontal With Samantha Bee», το «The Last OG» και το «Chad, έχουν ακυρωθεί μετά τη συγχώνευση της Warner Bros Discovery, ενώ μια ταινία της DC Comics για τα Wonder Twins που βρισκόταν στο στάδιο της παραγωγής έχει επίσης ακυρωθεί σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian.

Πηγή: newsbeast.gr