Νέες διαστάσεις φέρεται να λαμβάνει η ομιλία που έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε στάδιο της Μόσχας για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, καθώς μετά την ξαφνική διακοπή των δηλώσεων που έκανε για τον πόλεμο στην Ουκρανία σε ζωντανή μετάδοση, το BBC αναφέρει ότι δόθηκε εντολή να γεμίσει το στάδιο.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος του bbc.com Will Vernon αναφέρει πως μίλησε με δεκάδες που βρέθηκαν στην ουρά για να μπουν στο στάδιο και του είπαν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Μάλιστα ορισμένοι υποστήριξαν ότι πιέστηκαν από τους εργοδότες τους να βρεθούν στην ομιλία του Πούτιν.

Ένας άνδρας που εργάζεται στο μετρό της Μόσχας, φέρεται να είπε στο BBC ότι αυτός και άλλοι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να παρευρεθούν στη συγκέντρωση.

«Θα είμαι εδώ για λίγο και μετά θα φύγω… Νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο», είπε ο συγκεκριμένος υπάλληλος του μετρό.

Δικαιολογημένες οι απουσίες των φοιτητών

Χαρακτηριστικά, ο Vernon ανέφερε ότι «φοιτητές μάς είπαν ότι τους είχε δοθεί η επιλογή μίας ημέρας απουσίας από τα μαθήματα εάν παρακολουθούσαν “μια συναυλία”. Μερικοί από τους μαθητές με τους οποίους μιλήσαμε δεν γνώριζαν καν ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη, εν μέρει, στην υποστήριξη του πολέμου στην Ουκρανία».

Σημειώνεται, πως η εμφάνιση του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα έχει δημιουργήσει υποψίες για την κατάσταση της υγείας του, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ενδέχεται να πάσχει από Πάρκινσον ή καρκίνο.

Πηγή: newsbeast.gr