Το BBC πραγματοποίησε δημοσιογραφική έρευνα για τις απώλειες των στρατιωτών στον πόλεμο της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι η ρωσική πλευρά έχει περισσότερους από 4.500 νεκρούς.

Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, ένας στους πέντε νεκρούς, υπηρετούσε στο σώμα αλεξιπτωτιστών. Επίσης το 17% ήσαν αξιωματικοί. Σύμφωνα με την άποψη των εμπειρογνωμόνων, οι απώλειες αξιωματικών σε τέτοιο ποσοστό μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα των ρωσικών τμημάτων που μάχονται στο έδαφος της Ουκρανίας.

Μάλιστα, η ρωσική υπηρεσία του BBC καταρτίζει ονομαστικό κατάλογο των απωλειών Ρώσων στρατιωτικών στην Ουκρανία σε συνεργασία με τον ιστότοπο Mediazona και ομάδα εθελοντών. Μέχρι τις 8 Ιουλίου, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC, καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες για 4.515 στρατιώτες και αξιωματικούς.

Μεταξύ των νεκρών αξιωματικών ξεχωρίζουν επίσης οι πιλότοι μάχης, που είναι μοναδικοί στην εξειδίκευση τους και η ελίτ κάθε στρατού. Η εκπαίδευση ενός πιλότου ελεύθερου μαχητικού μπορεί να διαρκέσει 15 έως 17 χρόνια και να κοστίσει 12 έως 14 εκατομμύρια δολάρια.

Σε περισσότερους από τέσσερις μήνες πολέμου η Ρωσία έχασε τουλάχιστον 49 στρατιωτικούς πιλότους (συμπεριλαμβανομένων των πλοηγών και των μηχανικών πτήσεων). Από αυτούς, το 80 τοις εκατό ήταν απώλειες πληρωμάτων πολεμικών αεροσκαφών.

Δεν αναφέρονται δημοσίως όλοι οι θάνατοι. Κάθε εβδομάδα βρίσκουμε νέα στοιχεία για ταφές Ρώσων στρατιωτικών σε νεκροταφεία διαφόρων ρωσικών πόλεων οι οποίες δεν δημοσιοποιούνται από τις τοπικές αρχές.

Πηγή: newsbeast.gr