Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε στους Ευρωπαίους πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και το τέλος του 2022.

Αυτή τη δήλωση μετέφεραν δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο CNN, την ώρα πως ΗΠΑ και Ευρώπη εκτιμούν πως δεν υπάρχει ένα βραχυπρόθεσμο τέλος στον πόλεμο.

Πολλοί από τους αξιωματούχους που μίλησαν με το αμερικανικό δίκτυο τόνισαν ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια πόσο θα συνεχιστεί ο πόλεμος, αλλά αρκετοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι τελικοί στόχοι του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν αλλάξει και είναι απίθανο να επιδιώξει διπλωματικές διαπραγματεύσεις, εκτός εάν αντιμετωπίσουν στρατιωτική ήττα.

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ με «απρόβλεπτες συνέπειες» αν συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία

Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» έγραψε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εφημερίδα επικαλούμενη διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως στη διάρκεια της νύχτας έπληξε ένα στρατιωτικό στόχο στις παρυφές του Κιέβου με πυραύλους κρούζ και απείλησε με περισσότερες επιθέσεις εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της Χαλυβουργίας Ίλιτς στην πολιορκημένη Μαριούπολη.

Πηγή: newsbeast.gr