Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διαμήνυσε σήμερα, Πέμπτη, ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αφήσει τίποτα να σταθεί εμπόδιο προκειμένου να στείλει στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζεται στον αγώνα της ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Άντονι Μπλίνκεν είπε μάλιστα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν ποια νέα όπλα μπορούν να στείλουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και AFP.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν και ενισχύουν την πίεσή τους στη Ρωσία, καθώς – όπως ανέφερε – υπάρχουν κι άλλες αξιόπιστες αναφορές για βασανιστήρια, βιασμούς και δολοφονίες από ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία.

«Διατηρούμε και ενισχύουμε την πίεση προς το Κρεμλίνο και τους γείτονές του», είπε ο Μπλίνκεν, εξηγώντας ότι μεγαλώνει ο αριθμός των χωρών που τάσσονται στο πλευρό της Ουκρανίας και εναντίον της Ρωσίας.

Η Ρωσία, πρόσθεσε ο Μπλίνκεν, πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να εμπλακεί σε ουσιαστικό διάλογο με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αναφερθείσες δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούκα δεν αποτελούν σημαντικό παράγοντα στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Όχι τόσο, τουλάχιστον, όσο το να φανεί λογικός ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ο Νμίτρο Κουλέμπα, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, επανέλαβε την έκκληση της χώρας του για όπλα, αίτημα που το Κίεβο υποβάλλει καθημερινά, σχεδόν, στις χώρες της Δύσης.

Πηγή: newsbeast.gr