Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ (SEC) απέρριψε την προσπάθεια της Apple Inc να παρακάμψει μία πρόταση των μετόχων της η οποία ζητούσε από την εταιρεία να παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια για τις προσπάθειές της να κρατήσει την εξαναγκαστική εργασία εκτός της αλυσίδας του εφοδιασμού της.

Μία ομάδα μετόχων της εταιρείας Apple, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων νωρίτερα τη φετινή χρονιά είχε ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να προετοιμάσει αναφορά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προστατεύει τους εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού της, από την εξαναγκαστική εργασία.

Το αίτημα το οποίο αφορά την παροχή των σχετικών πληροφοριών κάλυπτε το μέτρο στο οποίο η Apple έχει ενημερώσει τους προμηθευτές και υποπρομηθευτές της, που είναι αντιμέτωποι με το κίνδυνο της εξαναγκαστικής εργασίας, αλλά και το πόσοι από αυτούς έχουν λάβει μέτρα κατά της εξαναγκαστικής εργασίας.

Με επιστολή την οποία απέστειλε την Τετάρτη η SEC απέρριψε την κίνηση της Apple να εμποδίσει την υλοποίηση της πρότασης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν φαίνεται ότι οι βασικοί στόχοι της πρότασης έχουν εκπληρωθεί» μέχρι τώρα.

Την επιστολή ανέγνωσε το Reuters, ενώ η αποστολή της σημαίνει πως η Apple θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία ψηφοφορία στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της την επόμενη χρονιά, εκτός και αν επιτευχθεί μία συμφωνία με τους μετόχους που κατέθεσαν την πρόταση.

Η Apple δεν απάντησε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.

Πηγή: newsbeast.gr