Η νέα anime σειρά του Netflix Blood of Zeus (Το αίμα του Δία) όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr είναι μια ιστορία που τιμά την ελληνική μυθολογία και τα αδέρφια Parlapanides με την δημιουργία τους, αποδεικνύουν πόσο πλούσια ιστορία μπορεί να ειπωθεί αν υπάρχει αγάπη και μεράκι για κάτι.

Hera/Claudia Christian – Heron /Derek Philips – Alexia/Jessica Henwick

Η 1η Season του Blood of Zeus στρέφεται γύρω από τον Heron (Derek Philips) έναν νέο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο του και να δώσει μια μάχη που ποτέ δεν φαντάστηκε πως θα πρέπει να δώσει. Ο Heron είναι νόθο παιδί του Δία κάτι που θα του αλλάξει την ζωή όταν το ανακαλύψει.

Heron /Derek Philips

Μέσα σε λίγο χρόνο θα πρέπει να αποδείξει ποιος είναι καθώς θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στον στρατό δαιμόνων τους οποίους καθοδηγεί ο Seraphim (Elias Toufexis). Οι δύο χαρακτήρες θα έρθουν αντιμέτωποι αρκετές φορές κάτι που προσφέρει αρκετές απολαυστικές μάχες. Καθώς η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κρίση οι θεοί του Ολύμπου δεν μπορούν να επέμβουν στην μοίρα των θνητών. Ο Δίας (Jason O’Mara) βέβαια θέλει να βοηθήσει τον γιο του Heron και η Ήρα (Claudia Christian) προσπαθεί να του προσθέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα θέλοντας να πάρει εκδίκηση από τον σύζυγό της που την απάτησε.

Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργείται μια ιστορία γεμάτη δράση και ανατροπές. Η σειρά προσφέρει αρκετές ανατροπές που δεν μπορείς να προβλέψεις εύκολα. Το γρήγορο σενάριο δεν στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Η σειρά πολύ όμορφα αξιοποιεί και παρουσιάζει όλους τους χαρακτήρες της. Όλοι έχουν έναν ρόλο και όλοι παρουσιάζονται με τρόπο σωστό αν και αναμενόμενο.

Seraphim/Elias Toufexis

Το Animation της σειράς αγγίζει το τέλειο κάτι που περιμέναμε από μία παραγωγή του Powerhouse Animation Studios το στούντιο που μας έχει χαρίσει και το εκπληκτικό Castlevania. Το Animation κορυφώνεται στις μεγάλες μάχες που προσφέρουν ένα απολαυστικό θέαμα.

Η πολύ καλή δουλειά φαίνεται από την αρχή με τους τίτλους της σειράς να αλλάζουν ανάλογα με το θέμα του επεισοδίου. Να πούμε επίσης ότι η σειρά απευθύνεται σε πιο ενήλικο κοινό καθώς δεν διστάζει να γίνει αρκετά βίαιη σε ορισμένα σημεία.

Ένα ακόμα στοιχείο που ταιριάζει με την εποχή που παρουσιάζει. Τις σκηνές όμως απογειώνει η μουσική επένδυση των επεισοδίων. Ο Paul Francis έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην σύνθεση των κομματιών που καταφέρνουν να σε μεταφέρουν στην αρχαία Ελλάδα.

Το Blood of Zeus μας χάρισε 8 επεισόδια των 30 περίπου λεπτών στην 1η του Season. Η ιστορία εξελίχθηκε γρήγορα και χάρισε ανατροπές που έκαναν την θέαση της σειράς ακόμα καλύτερη. Η ελληνική μυθολογία χρησιμοποιήθηκε με ωραίο τρόπο και μας έδωσε καλογραμμένους χαρακτήρες παρουσιάζοντας τους όπως περιμένεις να τους δεις.

Οι Charles και Vlas Parlapanides πήραν μια τυπική ιστορία και κατάφεραν να την μετατρέψουν σε κάτι φρέσκο και διασκεδαστικό, χωρίς να αλλοιώσουν όλα αυτά που αγαπάμε στις μυθολογικές ιστορίες .Το Cast της σειράς έδεσε τις φωνές του με τους χαρακτήρες που έφεραν στην ζωή με όμορφο τρόπο και όλα αυτά σε συνδυασμό με όμορφη σκηνοθεσία που μας παρουσίασαν όμορφα την αρχαία Ελλάδα και πολύ καλό Animation. Ένα ακόμα δυνατό χαρτί της σειράς ήταν η μουσική της επένδυση.

Η σειρά δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης αλλά στοχεύει σε παραπάνω Seasons.

Aν αγαπάτε την ελληνική μυθολογία, μάχες μεταξύ θεών και τιτάνων δεν έχετε παρά να την δείτε.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σίγουρα αποτελεί ένα πολύ πολύ ευχάριστο binge watching!

Πηγή: newsbeast.gr