Την παρουσία του στο Πολυτεχνείο εξήγησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» το πρωί της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι την επίσκεψη του στο Πολυτεχνείο και την συζήτησή του με τους Αστυνομικούς, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την είχε συνοδεύσει με σχετική ανάρτηση, η οποία εκτός από φωτογραφίες περιείχε το ακόλουθο μήνυμα: «Φέτος στο κέντρο της Αθήνας θα προστατευθούν η τάξη, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αλλά πρωτίστως η δημόσια υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Καμία παραχώρηση σε επίδοξους δολοφόνους με αριστερές ιδεοληψίες. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και η πρωτεύουσά της κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».

Σήμερα ανέφερε ότι η παρουσία του οφείλεται στα βουλευτικά του καθήκοντα, ενώ ανέφερε ότι μεταδίδονται με ψευδή τρόπο οι δραστηριότητές του.

«Τα πράγματα τα οποία κάνω μεταδίδονται με έναν τρόπο ψευδή. Εδώ το ιστορικό MEGA την Παρασκευή έκανε ένα χονδροειδές δημοσιογραφικό σφάλμα, λέγοντας μέσα σε βίντεο -και μάλιστα μαθαίνω με παρέμβαση του ίδιου του Σταμάτη Μαλέλη- ότι ήμουν τάχα στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Ενώ εγώ πέρασα εκεί ως βουλευτής της περιφέρειας Α’ Αθήνας, για να δω τι συμβαίνει, δύο ώρες πριν την επιχείρηση. Δεν πέρασα τυχαία. Ήμουν εκεί από τη 13:26 έως τη 13:37 και το δελτίο του ΜEGA μεταξύ άλλων, λέει ότι ‘’ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης’’» σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι ένας βουλευτής οφείλει να γνωρίζει τι συμβαίνει στην εκλογική του περιφέρεια, επικαλούμενος μάλιστα, ότι 1,5 χιλιόμετρο από το Πολυτεχνείο είναι το σπίτι και το πολιτικό του γραφείο.

«Ο βουλευτής πρέπει να κινείται στην περιφέρειά του. Να έχει αίσθηση του πεδίου του τι γίνεται, τι συμβαίνει. Πού χρειάζεται ενδεχομένως να έχει στραμμένη την προσοχή του. Γι’ αυτό μας ψήφισε ο κόσμος. Όχι για να καθόμαστε σε γραφειάρες και να παρατηρούμε από τα ρετιρέ μας τι γίνεται στους δρόμους. Ήταν απλά άλλη μια κίνησή μου στο κέντρο της Αθήνας. Το μαρτυρά και η ενδυμασία μου. Με τα αθλητικά και με το φούτερ σταμάτησα να δω τι γίνεται. Αυτό κάνει, αυτό πρέπει να κάνει ένας βουλευτής» πρόσθεσε.

Ακόμα, σε ότι αφορά την παρουσία του στο Πολυτεχνείο, υποστήριξε ότι «δεν έχει μόνο η αριστερά ακτιβιστές. Έχουμε και εμείς. Μη βλέπετε που οι περισσότεροι ομόσταβλοί μου είναι της άνεσης. Έχει δρόμο και η Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν επιτηρούσε τη δουλειά της ΕΛ.ΑΣ, απονέμοντας τα εύσημα παράλληλα στην Αστυνομία για την προσφορά της.

«Η Αστυνομία έχει επιφορτιστεί τα πάντα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αστυνομία. Της αξίζει και αναγνώριση στο υλικό πεδίο. Δόθηκαν στους στρατιωτικούς, να δοθεί και στους αστυνομικούς. Η αστυνομία είναι παντού. Είναι οι καθημερινοί μας ήρωες. Πάρα πολύ νοσούν δυστυχώς από κορονοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μας κατηγορούν από αριστερά για καταστολή στις ελεύθερες δημοκρατικές εκδηλώσεις και από δεξιά μας λένε αντίθεους και αντίχρηστους που κλείσαμε τις εκκλησίες» σημείωσε ο κ. Μπογδάνος, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δέχεται αμφίπλευρη πίεση.

Επιπλέον, εξήγησε τι εννοούσε με το «επίδοξους δολοφόνους» που χρησιμοποίησε στην ανάρτησή του. «Όποιος πάει στην πορεία (του Πολυτεχνείου) είναι επίδοξος δολοφόνος. Όχι με δόλο, εξ’ αμελείας. Στην ελληνική γλώσσα υπάρχουν κάποιες διατυπώσεις που πρέπει να μένουν στην αρχική τους ακρίβεια. Εξ αμελείας δολοφόνος είναι όποιος συγκεντρώνεται, συναθροίζεται και συγχρωτίζεται.

Τέλος, υποστήριξε ότι «σωστά απαγορεύτηκαν αυτά που απαγορεύτηκαν», χαρακτηρίζοντας «άριστη την απόφαση» για απαγόρευση κυκλοφορίας ενόψει του Πολυτεχνείου. «Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, αριστεράς -δεξιάς. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, ζήτημα ισονομίας και νομοκρατίας. Να ισχύουν οι νόμοι σε όλη τη χώρα και για όλους».

Πηγή: newsbeast.gr