Τα πρώτα δεδομένα υποδηλώνουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού SARS-CoV-2 είναι πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Delta, δήλωσε την Τετάρτη η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι.

Τα στοιχεία από τις πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η Όμικρον έχει χρόνο διπλασιασμού περίπου δύο ημέρες, σημείωσε η Ουαλένσκι κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το Reuters.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής σε τουλάχιστον 36 Πολιτείες και οι υγειονομικοί αναμένουν ότι θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μάσκα με τη σημαία των ΗΠΑ

Οι ειδικοί αρχίζουν να παρατηρούν ότι τα κρούσματα αυξάνονται μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων ενοίκων των κέντρων ευγηρίας. Μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου, ωστόσο, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι δέκα φορές χαμηλότερος, συμπλήρωσε η Ουαλένσκι.

Επισημαίνεται, τέλος, πως εκτιμάται ότι το 3% όλων των κρουσμάτων στις ΗΠΑ οφείλεται στην Όμικρον. Πριν πέντε ημέρες τα CDC έκαναν λόγο για μόλις 43 κρούσματα της Όμικρον στη χώρα.

Πηγή: newsbeast.gr