Δεν έχασε την ψυχραιμία του ο 30χρονος Ιβάν και μετά από 19 ώρες μάχης με τα κύματα, κατάφερε να επιβιώσει και να μεταφερθεί στη στεριά όταν τον εντόπισε ένα εμπορικό πλοίο. Ο νεαρός από τη Βόρεια Μακεδονία στάθηκε τυχερός, όπως και ο 25χρονος φίλος του που διασώθηκε από έναν σέρφερ, όμως οι Αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση του τρίτου της παρέας η τύχη του οποίου αγνοείται.

Στην καλή φυσική κατάσταση αλλά και στην ψυχραιμία του αποδίδει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, το γεγονός πως ο άνδρας εντοπίστηκε ζωντανός.

«Είναι πραγματικά τρομερό το ότι παρέμεινε ζωντανός, ενώ ήταν πάνω από 18 ώρες στη θάλασσα. Ο άνδρας ήξερε πώς να κολυμπάει και όταν κουραζόταν άφηνε το σώμα του να επιπλεύσει για να μη χάσει τις αισθήσεις του από την κόπωση», σημειώνει η ίδια, μιλώντας στη Voria.gr.

Ο νεαρός διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του αλλά όπως είναι λογικό είναι ιδιαίτερα καταπονημένος και αφυδατωμένος.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Ιβάν εντοπίστηκε 14 με 15 μίλια νότια της Κασσάνδρας, με τα ισχυρά ρεύματα να τον παρασύρουν με πορεία προς το Πήλιο.

Πώς εντοπίστηκε

Ο 30χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις έρευνες να πλέει προς τις ακτές του νομού Λάρισας και του Πηλίου.

Άμεσα ενημερώθηκε το φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, NORDEROOG, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έπλεε στα ανοιχτά της Νέας Σκιώνης και είχε δεσμευτεί από το υπουργείο Ναυτιλίας για τις ανάγκες των ερευνών εντοπισμού των αγνοουμένων.

Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου περισυνέλεξε τον 30χρονο, ενώ από εκεί τον παρέλαβε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους και τον μετέφερε στη στεριά, στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης.

Στις έρευνες μετείχαν ο πατέρας και ο αδερφός του 30χρονου

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο είχαν μεταβεί από το πρωί ο πατέρας και ο αδερφός του 30χρονου, οι οποίοι και συνέδραμαν τις έρευνες με το σκάφος των εθελοντών του ΟΦΚΑΘ. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του τρίτου άτομου που είχε παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή της αμμόγλωσσας Μύτη, στο Ποσείδι, ενός 28χρονου συμπατριώτη των διασωθέντων, που είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για διακοπές και για το πάρτι γενεθλίων του ενός εξ αυτών.

Πηγή: newsbeast.gr