Εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο αγνοούμενους τουρίστες, οι οποίοι παρασύρθηκαν χθες (9/7) από τα ρεύματα σε θάλασσα της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τον νεαρό κολυμβητή εντόπισε ζωντανό εμπορικό πλοίο 14 ναυτικά μίλια μακριά από τη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, ενώ έδινε μάχη με τα κύματα για 19 ώρες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το Mega, πρόκειται για τον 30χρονο της τριμελούς παρέας από την Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος ήρθε στην Χαλκιδική με τους φίλους του προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλιά του.

Σημειώνεται ότι χθες, ο μικρότερος της παρέας, ένας 25χρονος εντοπίστηκε από σέρφερ πριν παρασυρθεί και εκείνος στα ανοιχτά.

Οι έρευνες για τον τρίτο της παρέας, έναν 28χρονο, συνεχίζονται από το λιμενικό.

Χαλκιδική: 2η ημέρα ερευνών!Οι έρευνες των δύο #αγνοουμένων συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με ελικόπτερο, πεζοπόρα τμήματα της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM κατά μήκος του Ποσειδίου – Φούρκας και με σκάφη του λιμενικού, ΕΟΔ και πολιτών.Οι έρευνες επικεντρώνονται σε δύο σενάρια βάσει των επικίνδυνων ρευμάτων της περιοχής που επιδεινώθηκαν το τελευταίο 3ημερο λόγω της κακοκαιρίας.Αν βρήκαν κάτι να πιαστούν, επιπλέουν κ είναι ζωντανοί, τότε τα ρεύματα θα τους οδηγήσουν προς τα νησιά των Σποράδων, Σκόπελο και Σκιάθο.Αν δεν τα κατάφεραν λόγω υποθερμίας, κατανάλωσης αλκοόλ και κόπωσης, τότε τα ρεύματα θα τους κάνουν κύκλο Ποσείδι, Φούρκα, Ποσείδι.Πόσο να αντέξει κανείς στα κρύα και άγρια νερά της χθεσινής κακοκαιρίας; Ακόμη και για έναν έμπειρο κολυμβητή θα ήταν πολύ δύσκολο…Πολύς κόσμος ψάχνει, πολύς κόσμος προσεύχεται!

Posted by KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές on Sunday, July 10, 2022

Πηγή: newsbeast.gr