Βραδύτερα από ό,τι προέβλεπαν τον Απρίλιο αναμένουν τα μεγαλύτερη οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας να ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters από πηγές, και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα ινστιτούτα αναμένουν ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περίπου 5,4% το 2020, περισσότερο από την ύφεση 4,2% που προέβλεπαν τον Απρίλιο. Η πρόβλεψη των ινστιτούτων, η οποία αποτελεί τη βάση για τις οικονομικές προβλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης, είναι ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί 4,7% το 2021, λιγότερο από το 5,8% που εκτιμούσαν τον Απρίλιο, ενώ για το 2022 αναμένουν ανάπτυξη 2,7%.

Τα ινστιτούτα ανέφεραν ότι η ανάκαμψη συγκρατείται από τους τομείς που έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως της εστίασης, του τουρισμού, των εκδηλώσεων και των αεροπορικών ταξιδιών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η δραστηριότητα στο τμήμα αυτό της γερμανικής οικονομίας θα… φtάσει την υπόλοιπη οικονομία μόνο όταν αρθούν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, κάτι που δεν αναμένουμε πριν από το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο επικεφαλής για τις προβλέψεις του ινστιτούτου του Κιέλου.

Πηγή: newsbeast.gr