«Το Χαμόγελο του Παιδιού στη Γραμμή 1056 δέχεται καθημερινά ένα τηλεφώνημα που αφορά αυτοκτονικό ιδεασμό παιδιού» τονίζει ο πρόεδρός του Κώστας Γιαννόπουλος επισημαίνοντας πως σημασία έχει να μιλήσει κάποιος ειδικός στην ψυχή των ανήλικων.

Με αφορμή την εξαφάνιση του νεαρού κοριτσιού από το Περιστέρι που είχε αίσιο τέλος o πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στο ραδιοφώνο της ΕΡΤ εστίασε στα λεγόμενα «Lover Boys» που δρουν στο εξωτερικό και μάλιστα έχουν πάρει διάσταση «επαγγέλματος» και τα οποία προσπαθούν να προσελκύσουν κυρίως νέα κορίτσια μέσα από το διαδίκτυο, προκειμένου να τους πάρουν χρήματα, να τα εντάξουν σε γνωστές διαδικασίες όπως πορνεία, ναρκωτικά.

«Στην ουσία δηλαδή επενδύουν στη συναισθηματική τους εξάρτηση. Βρίσκουν δηλαδή κάποια κορίτσια που έχουν επαναστατήσει, έχουν πρόβλημα με την οικογένειά τους, εκμεταλλεύονται εφηβικές διαθέσεις παιδιών να δουν κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό με αποτελέσματα να πέφτουν σε καταστάσεις φρίκης» δήλωσε.

Κώστας Γιαννόπουλος

«Κακώς νομίζουν κάποιοι ότι πρέπει να είναι μια οργάνωση πολύ μεγάλη με πλοκάμια κλπ. Μπορεί να πρόκειται απλώς για οικογένειες με εμπλεκόμενους διάφορους συγγενείς» επεσήμανε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

«Δηλαδή σε ένα επίπεδο πρόκειται για τοπικά φαινόμενα, σε άλλο μπορεί να πρόκειται και για trafficking που μέσω γειτονικής χώρας ήταν έτοιμοι να ”πουλήσουν” την κοπέλα» εξήγησε κλείνοντας ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Πηγή: newsbeast.gr