Πανικό προκάλεσε μία δημοσίευση του Bloomberg, που έκανε λόγο για «εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», την ώρα που το κλίμα στα σύνορα των δύο χωρών παραμένει τεταμένο. Η είδηση αποσύρθηκε μετά από περίπου μισή ώρα, ενώ δεν υπήρχαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα.

Το πρακτορείο προσπάθησε να απολογηθεί, τονίζοντας πως ετοιμάζει «τίτλους για ποικιλία σεναρίων» και ο τίτλος δημοσιεύθηκε τυχαία. Η ηγεσία του Bloomberg διέταξε έρευνα και θα διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η λανθασμένη δημοσίευση.

«Απίθανο να ήταν προβοκάτσια»

«Είναι απίθανο να ήταν προβοκάτσια, δεν χρειάζεται εδώ να υπερβάλλουμε», δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχολιάζοντας τη δημοσίευση.

O Ρώσος εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το ίδιο το πρακτορείο ζήτησε συγγνώμη για τη λανθασμένη είδηση, ωστόσο δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί το αμερικανικό ΜΜΕ λέγοντας ότι «αν και το Bloomberg φυσικά είναι συνολικά ένα τόσο σοβαρό μέσο, μάλλον θα μπορούμε πλέον να λέμε όχι fake news, αλλά Bloomberg news, κάτι που θα είναι δικαιολογημένο».

«Αυτό αποτελεί τέλεια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που προκαλείται από τις ατελείωτες επιθετικές δηλώσεις που ακούμε από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», επισήμανε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Πηγή: newsbeast.gr