Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο με τον γιο του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η NY Post. ΟΙ γυμνός Χάντερ φαίνεται να κρατά ένα όπλο και μάλιστα κάποια στιγμή σημαδεύει την κάμερα, ενώ βρίσκεται με μια πόρνη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το βίντεο παραχώρησε στην Post η μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα Marco Polo.

Το βίντεο με τον Χάντερ Μπάιντεν που κρατά ένα παράνομο όπλο δημοσιοποιήθηκε σε μια πολύ περίοδο που οι ΗΠΑ βιώνουν τον εφιάλτη των μακελειών. Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή καταγράφηκαν 11 περιστατικά με πυροβολισμούς, τα οποία άφησαν τουλάχιστον 15 νεκρούς και 61 τραυματίες σε όλες τις ΗΠΑ, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Ήρθε επίσης στο φως λίγες ημέρες αφότου ο Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο να λάβει νέα μέτρα για τον έλεγχο των όπλων, ώστε να σταματήσουν οι «σφαγές».

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρον Τζόνσον από το Ουισκόνσιν έκανε λόγο για «υποκρισία» από τον Αμερικανό πρόεδρο στη συζήτηση για την οπλοκατοχή. «Πριν προτείνει ή ψηφίσει οποιαδήποτε νέα ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα όπλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα έπρεπε να εφαρμόσει τους υπάρχοντες νόμους, ανεξάρτητα από το ποιος τους παραβιάζει, ακόμη και αν αυτό το πρόσωπο είναι ο γιος του προέδρου».

«Έχω γράψει επιστολές εποπτείας προς τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και το FBI, σχετικά με το περιστατικό με το όπλο του Χάντερ που πετάχτηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων πίσω από ένα παντοπωλείο απέναντι από ένα λύκειο στο Ντέλαγουερ. Όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση από αυτές τις υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατέγραψε το επίμαχο βίντεο στις 17 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με το Radar Online, το οποίο αποκάλυψε πρώτο την ύπαρξή του. Πέντε ημέρες νωρίτερα, είχε αγοράσει ένα πιστόλι διαμετρήματος 38 χιλιοστών στο Ντέλαγουερ, ανέφερε πέρυσι το Politico.

Για να προχωρήσει στην αγορά, ο Χάντερ Μπάιντεν απάντησε «όχι» σε μια ερώτηση σχετικά με τον εθισμό του σε ναρκωτικές ουσίες, πρόσθεσε το Politico. Είναι γνωστό πως ο ίδιος δίνει μάχη με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Λίγες εβδομάδες αφότου αγόρασε παράνομα το όπλο, η ερωμένη του, η Χάλι Μπάιντεν, χήρα του εκλιπόντος αδελφού του Μπο Μπάιντεν, πέταξε το όπλο σε κάδο απορριμμάτων παντοπωλείου, προκαλώντας σχετική έρευνα των Μυστικών Υπηρεσιών και του FBI. Δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες, ενώ σύμφωνα με αναφορές των Μυστικών Υπηρεσιών στη The Post τον Μάρτιο του 2021, δεν είχε κανένα αρχείο με πράκτορες που ερευνούσαν το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν ήταν υπό προστασία εκείνη τη στιγμή.

Πηγή: newsbeast.gr