Ανέβηκαν οι τόνοι στον αέρα του «Πρωινού» με αφορμή την έναρξη της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, ανάμεσα στον δικηγόρο του ηθοποιού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και τον δημοσιογράφο, Τάσο Τεργιάκη. Αφορμή στάθηκε το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου για έναν γυναικολόγο, ο οποίος πρόκειται να καταθέσει κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τεργιάκη, ο γυναικολόγος θα καταθέσει ότι δύο γυναίκες πήγαν στο ιατρείο του για προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν και ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τον πλήρωση για την επίσκεψη των δύο γυναικών. Όπως διευκρινίστηκε στην εκπομπή, οι δύο αυτές γυναίκες δεν έχουν υποβάλει καταγγελία κατά του ηθοποιού.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, βγήκε στον αέρα, φανερά εκνευρισμένος, προχώρησε σε μια σκληρή τοποθέτηση κατά του δημοσιογράφου:

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα ακούγοντας όσα έλεγε πριν ο συνάδελφός σας… Αυτός ο συνάδελφός σας κάνει ρεπορτάζ δικαστικό, αναφέρεται σε έναν γυναικολόγο που πρέπει να ξέρετε πώς όταν οι παθούσες θέλουν να φέρουν στο δικαστήριο έναν μάρτυρα, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία έγγραφη, εξώδικη, την οποία εμένα πρέπει να μου γνωστοποιήσουν ποιοι θα είναι οι μάρτυρες για υποστήριξη της κατηγορίας. Μέσα σε αυτούς δεν υπάρχει κανένας γυναικολόγος.

Το να έρχεται αυτή τη στιγμή εντελώς αντιθεσμικά ένας δημοσιογράφος να σας λέει ότι θα έρθει ένας γυναικολόγος ο οποίος θα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για γεγονότα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, λυπάμαι που το λέω αλλά όλα αυτά είναι ποινικά αδικήματα. Δεν είναι σωστό να μεταδίδει ειδήσεις, οι οποίες είναι ψευδείς. Υπάρχουν και κάποια όρια. Είναι ποινικό αδίκημα. Εάν εξακολουθήσετε να μεταδίδετε ειδήσεις, οι οποίες είναι ψευδείς, πλέον εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο παρά να προσφύγω στη Δικαιοσύνη.

Είμαι δικηγόρος σας, είμαι φίλος σας, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Παράλληλη τηλεδίκη με τηλεεισαγγελέα τον δικός σας συνάδελφο, ο οποίος είναι και τηλεδικαστής και θα βγάλει και απόφαση σε λίγο…» είπε μην μπορώντας να ηρεμήσει.

«Αν είναι ψευδείς οι πληροφορίες θα αποδειχθούν, αλλά μη με λέτε τηλεδικαστή» αντέδρασε ο Τάσος Τεργιάκης και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αντέδρασε πιο έντονα: «Αυτό που κάνετε εσείς δεν το κάνει καμία άλλη εκπομπή. Μεταφέρετε έναν οχετό συκοφαντιών».

«Δεν είναι οχετός, έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν είμαι τηλεδικαστής, είμαι δημοσιογράφος ταπεινός και μεταδίδω αυτά που μαθαίνω. Μένει να αποδειχθούν όλα αυτά» είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος.

Μερικά λεπτά μετά, οι τόνοι έπεσαν και ο κ. Δημητρακόπουλος διευκρίνισε: «Ξέρετε ότι πάντα είμαι υπερασπιστής των δημοσιογράφων και θέλω να είμαι σε μια κοινωνία που να με βρίζουν από τα ΜΜΕ, παρά να είμαι σε μια κοινωνία που όποιος τολμήσει να με βρίσει θα πάει στη φυλακή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε με μηνύσεις ούτε με αγωγές ούτε με τίποτα».

Πηγή: newsbeast.gr