Με το… φάντασμα της European Super League να υπάρχει πάντα, τουλάχιστον μέχρι να αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το αν μπορεί ή όχι να γίνει κάτι τέτοιο, η UEFA ψάχνει τρόπους για να ικανοποιεί όλα τα μεγάλα κλαμπ και μία από τις προτάσεις που έχει δεχθεί από την ECA, την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων δηλαδή, είναι δύο ομάδες να παίρνουν το εισιτήριο για το Champions League με βάση την ευρωπαϊκή βαθμολογία τους (ranking), ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία θα τερματίζουν στο πρωτάθλημα.

Το format της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το σύστημα διεξαγωγής της δηλαδή, θα αλλάξει από τη σεζόν 2024-25 και η UEFA θέλει να ικανοποιήσει σε απόλυτο βαθμό τα μεγάλα κλαμπ ώστε να μην υπάρξουν νέες σκέψεις για… σχίσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η ECA έκανε μια αμφιλεγόμενη πρόταση στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία είναι και αυτή που θα αποφασίσει αν θα την κάνει ή όχι δεκτή.

Όπως αναφέρει ο Guardian, αυτό που πρότεινε η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων στην UEFA είναι το εξής: Από τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League, οι 2 να προκρίνονται με βάση το ranking, την ευρωπαϊκή βαθμολογία τους δηλαδή, ακόμη κι αν δεν έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους μέσω του πρωταθλήματος.

Είναι μια σκέψη που υπήρχε και στο παρελθόν και είχε απορριφθεί αλλά τώρα, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, πέφτει εκ νέου στο τραπέζι, υπό τον φόβο της European Super League προφανώς.

Πηγή: newsbeast.gr