Μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων της Κρήτης, εντοπίστηκαν 2.370 δενδρύλλια κάνναβης. Επίσης συνελήφθη αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά και όπλα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας και ομάδες από την ΟΠΚΕ και τα ΤΑΕ, επιχείρησαν και εντόπισαν τις πέντε φυτείες με συνολικά 2360 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς και τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1 μέτρου.

Πλησίον του χώρου μίας φυτείας εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά και όπλα ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: «Πλήρη εγκατάσταση εξοπλισμού υδροπονικής καλλιέργειας, δέκα δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1μέτρου, ένα αεροβόλο τυφέκιο με διόπτρα και μαχαίρι».

Στους χώρους των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και σε μία από αυτές βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα πολεμικό τυφέκιο με φυσίγγια. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των λοιπών δραστών είναι σε εξέλιξη ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Πηγή: newsbeast.gr