«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς το αίτημα να επιτραπεί εν μέσω καραντίνας η μετακίνηση σε 170.000 κυνηγούς και ψαράδες που ζητούν εξαίρεση από τα απαγορευτικά μέτρα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρολγου που ζητούσε να ενταχθούν οι δύο συγκεκριμένες δραστηριότητες στους κωδικούς ατομικής άθλησης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με έκπληξη είδα την ερώτηση. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια πολίτες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή στην ψυχαγωγία τους. Και καλείται τώρα η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο. Σας παρακαλώ να μην ευτελίζουμε τη συζήτηση. Γιατί ακούω και κάτι επιχειρήματα, αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο».

Ο κ. Χαρδιαλιάς κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη, περιοχές όπου αυτή τη στιγμή ο ιός βρίσκεται σε τεράστια έξαρση. «Δεν γίνεται δέκα εκατομμύρια να είναι σε απομόνωση και οι φίλοι κυνηγοί απλώς να μετακινούνται όπου θέλουν. Είναι λάθος μήνυμα. Αλήθεια, είναι επίσημη θέση του Κινήματος Αλλαγής να ενταχθεί το κυνήγι και το ψάρεμα στις μετακινήσεις και να μπορούν να μετακινούνται με έξτρα sms;» αναρωτήθηκε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου από την πλευρά του ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι αντίστοιχη ερώτηση έχει κατατεθεί και από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Χαρδαλιά να τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε ψαρά ή κυνηγό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr