Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2023 σε τουρισμό, εστίαση, εταιρείες security, αλλά και σε ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να καταγράφεται ο χρόνος εργασίας και οι υπερωρίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η κάρτα εργασίας θα φέρει ξανά την εργατική δικαιοσύνη, ενώ θα είναι «ψηφιακά» αποθηκευμένα τα δεδομένα για δέκα χρόνια. Επανέλαβε επίσης, πως αναμένεται αύξηση των κύριων συντάξεων από το 2023, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις αυξήσεις 7% που είδαν οι συνταξιούχοι με τον νόμο Βρούτση, τις αυξήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους, αλλά και τα βοηθήματα που δόθηκαν για χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Ακόμη, για τις εκκρεμείς συντάξεις, ανέφερε πως το 2021 έφταναν τις 150.000, ενώ τώρα υπολογίζονται σε 60.000. «Τώρα θα τρέξουμε να τελειώσουμε μέχρι το καλοκαίρι για να πάρουν σειρά οι επικουρικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε πως για φέτος τουλάχιστον, δεν φαίνεται να «ξεπαγώνουν» οι τριετίες καθώς δεν αναμένεται να πέσει η ανεργία κάτω από 10%.

Πηγή: newsbeast.gr