Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι ένας από τους στόχους που έχει η ελληνική κυβέρνηση για την χώρα, είναι η δημιουργία νέων αλλά και ποιοτικών θέσεων εργασίας, ώστε οι πολίτες να ανταπεξέλθουν στη καινούργια πραγματικότητα.

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι μόνο η διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά κυρίως η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας για τους πολίτες, καθώς μεταβαίνουμε σε μία νέα πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε πλέον από την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας από το Παρίσι, όπου συμμετέχει στην Ολομέλεια της Υπουργικής Συνόδου για την Απασχόληση και την Εργασία του ΟΟΣΑ.

Ο ίδιος ανέφερε πως η πανδημία του κορονοϊού έφερε όλες τις κυβερνήσεις αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, λαμβάνοντας μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας. Όπως είπε, «από την αρχή της πανδημίας, η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 40 δισ. ευρώ σε τέτοιου είδους μέτρα στήριξης. Έτσι, προστατεύσαμε τις θέσεις εργασίας και στηρίξαμε τις επιχειρήσεις και, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, καταφέραμε με την πολιτική μας να ρίξουμε την ανεργία σε χαμηλό δεκαετίας».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «προχωρήσαμε σε μία ριζική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση των εργαζομένων με τη διάθεση σημαντικού μέρους των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Αυτό θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη και «θα μας πάει ένα βήμα πιο κοντά στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση».

Πηγή: newsbeast.gr