Στις προτάσεις για τη στεγαστική πολιτική που θα παρουσιαστούν ως θέσεις από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και βρίσκονται υπό επεξεργασία από τα στελέχη της κυβέρνησης εστίασε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (22/8).

«Οι θέσεις αυτές δεν θα αφορούν μόνο τα ενοίκια, αλλά πιο προσιτή πρόσβαση των νέων ζευγαριών στην κατοικία» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. «Εξετάζονται ιδέες όπως αξιοποίηση της δημοσίας και της ιδιωτικής περιουσίας προς όφελος των νέων ζευγαριών αλλά και επιδοτήσεις επιτοκίων» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με την μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση και νηφαλιότητα.

«Είναι κατανοητές οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά η κυβέρνηση υπήρξε σαφής στην ανάγκη να θωρακιστεί περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο και έχει απευθύνει κάλεσμα στον πολιτικό κόσμο για περαιτέρω προτάσεις που θα θωρακίσουν το σύστημα» δήλωσε.

Κλείνοντας, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως αν οδηγηθούμε σε μια εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση δεν θα ήταν αρνητικό να δει κάνεις χρονιές παθογένειες που δεν αφορούν μόνο τα τελευταία χρονιά αλλά και τα χρονιά που προηγήθηκαν.

Πηγή: newsbeast.gr