«”Παρέλαβε χάος, έφτιαξε κράτος”. Δεν ήταν μόνο το σύνθημα του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας για τη Μεταπολίτευση. Ήταν η πραγματικότητα! Σαν σήμερα, 48 χρόνια πριν (24 Ιουλίου 1974), ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεφε από το Παρίσι, μετά από 11 χρόνια αυτοεξορίας και στη σκιά της Κυπριακής τραγωδίας, για να σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όπως επισημαίνει, «όσα πέτυχε έγιναν αντικείμενο θαυμασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποκατέστησε υποδειγματικά τη δημοκρατία. Ενέταξε την Ελλάδα στην ΕΟΚ αρκετά νωρίτερα από την Ισπανία και την Πορτογαλία και πολιτεύθηκε με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, με δωρικό ύφος και χωρίς ίχνος δημαγωγίας».

«Το παράδειγμά του εμπνέει και πρέπει να εμπνέει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι σημείο αναφοράς για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα που απεχθάνονται τις ακρότητες και τον λαϊκισμό και οραματίζονται μια σύγχρονη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα» σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

«Παρέλαβε χάος, έφτιαξε κράτος». Δεν ήταν μόνο το σύνθημα του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας για τη Μεταπολίτευση….

Posted by Kostis Hatzidakis on Saturday, July 23, 2022

Πηγή: newsbeast.gr