Με μιάμιση περίπου ώρα καθυστέρηση αναχώρησε το βράδυ της Τρίτης 16/8 από Χίο με προορισμό τον Πειραιά και ενδιάμεσο σταθμό τα Ψαρά το ΕΓ/0Γ πλοίο «Νήσος Σάμος». Λίγη ώρα πριν την αναχώρησή του, που ήταν προγραμματισμένη για τις 9.30 μ.μ. τηλεφώνησαν στο Λιμεναρχείο Χίου και έκαναν λόγο για βόμβα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος. Κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος με συνοδεία σκύλου, έλεγξαν τις αποσκευές και τα διάφορα μέρη του πλοίου.

Παράλληλα ζητήθηκε και από τους επιβάτες να ελέγξουν – όπως απαιτεί το πρωτόκολλο – τις προσωπικές τους αποσκευές καθώς και τις καμπίνες για τυχόν ύποπτο αντικείμενο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αλλά και της ιστοσελίδας politischios.gr το τηλεφώνημα αποδείχτηκε φάρσα, αφού δεν βρέθηκε κάτι και το πλοίο περί τις 11.00 μ.μ. αναχώρησε από το λιμάνι της Χίου. Έτσι και αλλιώς πάντως θα είχε καθυστέρηση τουλάχιστον μισής ώρας λόγω του ότι ήταν πλήρες από κόσμο που επιστρέφει στην Αττική μετά τις διακοπές τους, στα νησιά Λέσβος και Χίος.

Πάντως όπως είπαν στην ΕΡΤ από το πρακτορείο της ναυτιλιακής εταιρείας, δεν εμφανίστηκε κάποιος που να έφτασε καθυστερημένα και να ήθελε να ταξιδέψει.

Πηγή: newsbeast.gr