Χωρίς πλοία θα μείνει η χώρα από τα μεσάνυχτα (00:01) της Παρασκευής έως και τις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα μείνουν δεμένα με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις και τους εργαζόμενους να ζητούν μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για το 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Τι λέει το σωματείο των ναυτικών

«Aπό το 2019 οι ναυτεργάτες όχι μόνο δεν πήραν 1 ευρώ αύξηση αλλά χάρις στη σκληρή δουλειά τους, και χωρίς να πληρώνονται επί μήνες πολλές φορές, με μειωμένες και ελλιπείς συνθέσεις, με πολλαπλάσιες ώρες απασχόλησης από ότι προβλέπει ο νόμος, κατάφεραν και κράτησαν όρθιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες παρά τις πρόσθετες δυσκολίες της πανδημίας του COVID -19, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συγκοινωνίες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών. Κάνει λόγο για «συνεχή κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς να χορηγήσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών».

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση προβλημάτων του κλάδου ενώ ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων.

Πηγή: newsbeast.gr