Έφτασε η στιγμή της απονομής των Χρυσών Σφαιρών του 2022. Η φετινή, 79η τελετή, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, θα είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς θα είναι ιδιωτική, χωρίς ζωντανή μετάδοση και χωρίς κόκκινο χαλί, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν πέρυσι.

Τα δράματα «Η δύναμη του σκύλου» και «Μπέλφαστ» ηγούνται των υποψηφιοτήτων με επτά υποψηφιότητες το καθένα, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν διαδικτυακά.

Πέρυσι, το NBC εγκατέλειψε τα σχέδια για την τηλεοπτική μετάδοση της τελετής μετά από επικρίσεις της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ Association (HFPA), η οποία ψηφίζει για τις ετήσιες βραβεύσεις ταινιών και τηλεοπτικών βραβείων – μια από τις μεγαλύτερες πριν από τα Όσκαρ.

Η HFPA επικρίθηκε για την έλλειψη φυλετικής ποικιλομορφίας μεταξύ των μελών της και οι επικριτές έθεσαν επίσης ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον οι στενές σχέσεις με τα κινηματογραφικά στούντιο μπορεί να επηρέασαν τις επιλογές για τους υποψήφιους και τους νικητές.

«Η φετινή εκδήλωση θα είναι ιδιωτική και δεν θα μεταδοθεί ζωντανά» ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι διοργανωτές στον επίσημο λογαριασμό των Χρυσών Σφαιρών στο Twitter.

«Θα παρέχουμε ενημερώσεις για τους νικητές σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπο των Χρυσών Σφαιρών και στα κοινωνικά δίκτυα».

Πηγή: newsbeast.gr