Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενδέχεται να είχε επικοινωνήσει με τον πατέρα της και να είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενη έφοδο των βελγικών αρχών, ώστε ο τελευταίος να πάει και να πάρει σε βαλίτσα το ποσό των 600.000 ευρώ.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera υποστηρίζει για την υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με το Κατάρ, ότι «ο Τζόρτζι μίλησε επί σειρά ωρών μετά τη σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή, οπότε αποφασίστηκε η κράτησή του. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. τόσο στο σπίτι του συντρόφου της Εύας Καϊλή όσο και στου πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι που κατηγορείται ότι ήταν ο εγκέφαλος του σκανδάλου δωροδοκίας με σκοπό την προώθηση της πολιτικής Μαρόκου και Κατάρ».

Επίσης, ανέφερε ότι «μέσα από τις δηλώσεις του Τζόρτζι ανοίγει ένα παράθυρο που θα βοηθήσει τους Βέλγους ανακριτές στις έρευνες που ξεκίνησαν από το περασμένο καλοκαίρι. Πριν από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε συλληφθεί ο πατέρας της Εύας Καϊλή, καθώς έφευγε με μια τσάντα που περιείχε 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 από το πολυτελές ξενοδοχείο, όπου είχε μείνει με τη σύζυγό του για λίγες ημέρες».

«Κάποιος πρέπει να τον είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων για την επιχείρηση της Αστυνομίας και κάποιοι υποψιάζονται ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Τζόρτζι, που είχε ακούσει κάτι. Ίσως, ένα τηλεφώνημα (ο Τζόρτζι πιθανώς να παρακολουθείτο τηλεφωνικά) οδήγησε τους αστυνομικούς να παραμονεύουν μπροστά από το ξενοδοχείο για να αιφνιδιάσουν τον πατέρα της Καϊλή», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, το δημοσίευμα τόνισε ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή ενδέχεται να αποκάλυψε πολλά, ισχυρισμός που βασίζεται στο γεγονός ότι ο Βέλγος εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ αναγκάστηκε να αναβάλλει τις υπόλοιπες ανακρίσεις για να συγκεντρώσει όλες τις καταθέσεις του.

Πηγή: newsbeast.gr