Η παραγωγική μονάδα της Creta Farms, στο Ρέθυμνο, ήταν η πρώτη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Ρεθύμνου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 και ο Υπουργός συνοδευόταν από τον Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Βουλευτή Δωδεκανήσων Μάνο Κόνσολα και τον Βουλευτή Φωκίδας Γιάννη Μπουγά. 

Κατά την επίσκεψη, η αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υπουργός, ξεναγήθηκε από τον στρατηγικό επενδυτή της Creta Farms, Δημήτρη Βιντζηλαίο, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής που διαθέτει η Creta Farms στο Ρέθυμνο, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα. 

Η συγκεκριμένη μονάδα της εταιρείας αποτελεί πρότυπο παραγωγής προϊόντων κρέατος στη χώρα διασφαλίζοντας την παραγωγή αγνών, υψηλής ποιότητας και γεύσης προϊόντων ενώ παράλληλα προστατεύει το περιβάλλον μέσα από την υιοθέτηση μιας πράσινης πολιτικής για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων.  

Στο πλαίσιο της συνολικής επένδυσης ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από τον νέο μέτοχο της εταιρείας, οι εγκαταστάσεις της Creta Farms στο Ρέθυμνο αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη νέων τεχνολογιών και παραγωγικών δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία επένδυση που έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελληνική αγορά όσο και την ενίσχυση των εξαγωγών. Σημειώνεται πως η Creta Farms σήμερα απασχολεί συνολικά 656 εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν το πιο σημαντικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σχετικά: «Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον κ. Βιντζηλαίο για όλη του την προσπάθεια. Η Creta Farms σήμερα έχει ανακτήσει πλήρως το μερίδιο που είχε χάσει κατά την προηγούμενη περίοδο. Η εταιρεία έχει αυξήσει τις θέσεις εργασίας, προχωρά σε νέες επενδύσεις, αναπτύσσει τις εξαγωγές και γενικά προοιωνίζει ένα λαμπρό μέλλον τόσο για την ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, της πρωτοπορίας και της καινοτομίας. Τα προϊόντα της Creta Farms συνδυάζουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ως προϊόντα καινοτόμα και υψηλής ποιότητας».

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, στις εγκαταστάσεις μας στο Ρέθυμνο» σημείωσε ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms και πρόσθεσε ότι «η εταιρεία έχει ανακάμψει πλήρως επιστρέφοντας σε θετικά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ηγετική θέση της Creta Farms στην εγχώρια αγορά τροφίμων μέσα από τη στρατηγική επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), για τη δημιουργία νέων ιδεών και καινοτόμων προϊόντων ενισχύοντας περαιτέρω τον εξαγωγικό μας χαρακτήρα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Creta Farms έχει ήδη κατοχυρώσει 20 πατέντες διεθνώς έως σήμερα, σε συνέχεια των επενδύσεων σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). 

Με κεντρικό μήνυμα «Εν αρχή ην το λάδι», η Creta Farms πρωτοστατεί στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών ενώ ταυτόχρονα προωθούν την επιχειρηματική εξωστρέφεια της χώρας μας.

Πηγή: newsbeast.gr