Μία νέα ημέρα ξημερώνει για την Εκκλησία της Κρήτης, καθώς αυτή την ώρα τελείται η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου, Ευγενίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ιερείς και ιερομόναχοι βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού ναού, δίπλα τους η μπάντα του Δήμου και το τιμητικό άγημα του Στρατού ενώ πλήθος πιστών έχουν πάρει τις θέσεις τους. Στο εσωτερικό του ναού θα μπορέσουν να εισέλθουν περίπου 200 άτομα.

«Είμαι βέβαιος πως το χέρι του Θεού οδήγησε τα βήματά μου εδώ για να ζήσω όχι απλά δίπλα σας, αλλά μαζί σας» είπε, μεταξύ άλλων, στην εναρκτήρια ομιλία του ο Ευγένιος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της τελετής, απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση όλων των οχημάτων στα εξής οδικά τμήματα:

-Στο κατερχόμενο τμήμα της οδού Έβανς, από Πύλη Ιησού έως οδό Αβέρωφ, καθώς και στη Πλατεία Κορνάρου και στις οδούς Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγ.Μηνά έως συμβολή με Λεωφόρο Καλοκαιρινού κατά τις ώρες 11:00 -14:30

-Στην οδό Αβέρωφ από Πλατεία Ελευθερίας έως τη συμβολή με οδός ‘Εβανς κατά τις ώρες 14:00 έως 15:00

-Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παράπλευρων οδών, στις οποίες επίσης θα εφαρμοσθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πηγή: newsbeast.gr