Παραμένουν διάσπαρτες εστίες στην περιοχή «Καραβίδια» στην ευρύτερη περιοχή της Μενδενίτσας από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο σημείο, το απόγευμα της Δευτέρας (27/3). Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή από την ώρα που ξεκίνησε η πυρκαγιά, την τροφοδοτεί συνεχώς ακόμη και μεταξύ των καμένων και για αυτό στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής προκειμένου να μην υπάρξει αναζωπύρωση προς κατοικημένη περιοχή.

Ενδεικτικά στο σημείο επιχείρησαν (και οι περισσότεροι παραμένουν εκεί όπως αναφέρει το lamiareport.gr) 50 πυροσβέστες μαζί με τους επικεφαλής και δύο αεροσκάφη, ενώ σε επιφυλακή παραμένει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Αργά το μεσημέρι της Τρίτης μια στιγμιαία βροχή δεν πρόσφερε κάποια ουσιαστική βοήθεια στην πυρόσβεση, ωστόσο μετά τις 16:30’ η βροχή ήταν καταρρακτώδης και ίσως βοηθήσει και τους κατοίκους της περιοχής να ησυχάσουν, καθώς με τόσο ισχυρό αέρα, κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος ότι οι φλόγες θα μείνουν μακριά από το σπίτι του.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης ήταν ότι στο σημείο βρέθηκαν κάποια στιγμή, τόσο ο Συντονιστής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας, όσο και ο Περιφερειακός Διοικητής Στερεάς Αρχιπύραρχος Σίμος Αποστόλου με το Διοικητή ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Πύραρχο Λουκά Μούτσελο. Όλη τη νύχτα δόθηκε πραγματική μάχη προκειμένου να την κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές και να περιορίσουν την έκταση των καμένων.

Όσο παραμένουν πάντως εστίες δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση της καμένης έκτασης που υπολογίζεται πάνω από 200 στρέμματα.

Σημειώνεται τέλος ότι την ίδια περίπου ώρα με την πυρκαγιά στα Καραβίδια, μία ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στα όρια των Δήμων Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας – Ελάτειας, προς την περιοχή των Βασιλικών. Οι πυροσβέστες εντόπισαν τρεις διάσπαρτες εστίες, προφανώς από ανθρώπινες εργασίες, που ευτυχώς ελέγχθηκαν άμεσα.

Πηγή: newsbeast.gr