Εδώ και ημέρες διαρρέεται πως στο μεσοδιάστημα μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων εθνικών εκλογών που στον τόπο θα υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση θα παραμείνουν στη θέση τους για λόγους εθνικής ασφαλείας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές, αν και όλα κατατείνουν προς τα εκεί). Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον φόβο ενός τυχόν θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ή μιας μεγάλης πρόκλησης από τη γειτονική χώρα, την οποία θα κληθούν να διαχειριστούν υπουργοί που έχουν ήδη την απαιτούμενη πείρα και σίγουρα πολύ μεγαλύτερη από τον οποιονδήποτε υπηρεσιακό υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως ο κ. Δένδιας δεν είναι απολύτως σύμφωνος με το σενάριο του να παραμείνει υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, θεωρώντας ότι υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη περίοδο μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων, που θα πρέπει να τηρηθεί.

Από την άλλη πάντως, εξίσου βασικός λόγος για να υποστηρίζει μια τέτοια θέση ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είναι πως εάν παραμείνει στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα έχει επαρκή χρόνο για να διεξαγάγει τον προεκλογικό του αγώνα ενόψει των δεύτερων εκλογών (που θα πραγματοποιηθούν πάντως με λίστα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και όχι με σταυρό προτίμησης). Θυμίζουμε ότι ο κ. Δένδιας είναι σήμερα βουλευτής του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, ενώ πρωτοεξελέγη τον Μάρτιο του 2004 ως βουλευτής Κερκύρας. Από την άλλη πλευρά ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος θεωρείται πιο σίγουρος στο να παραμείνει υπουργός Εθνικής Άμυνας και το μεσοδιάστημα μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων εθνικών εκλογών του τρέχοντος έτους.

Πηγή: newsbeast.gr