Την περηφάνια του για τους Έλληνες διασώστες εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια  των κοινών δηλώσεων με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

«Θα ήθελα να δηλώσω την υπερηφάνεια που νιώθω για τους συμπατριώτες διασώστες που βοήθησαν την κοινωνία και τον τουρκικό λαό», είπε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η ΕΜΑΚ όσο και τα διεθνή συνεργεία έχουν καταφέρει να διασώσουν 203 ζωές.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας τόνισε με νόημα: «Δεν χρειάζονται φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις διμερείς μας σχέσεις».

Τσαβούσογλου: Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες

Την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση εξέφρασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη γειτονική χώρα.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Νίκος Δένδιας. Η σημερινή του παρουσία δείχνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους Τούρκους.

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επικοινώνησαν μετά τον σεισμό. Αμέσως έστειλαν σωστικά συνεργεία και αεροσκάφη με βοήθεια.

Ένας άλλος φίλος μας από την Ελλάδα, ο κ. Στυλιανίδης ήρθε και εκείνος (…). Πριν από λίγο επισκεφτήκαμε την αποστολή της ΕΜΑΚ προσπαθήσανε 7 μέρες, 24 ώρες και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Παρακολουθήσαμε ότι μετά τη διάσωση της κάθε ζωής, του κάθε ανθρώπου, δεν χάρηκαν μόνο οι Έλληνες αλλά και όλοι οι Έλληνες. Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες. Και το 1999 σε έναν μήνα και οι δύο χώρες είχαν πληγεί από σεισμούς. πρώτα έτρεξε η Ελλάδα και μετά πήγαμε εμείς.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Δένδια, την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: newsbeast.gr