Την επίσκεψή του στα Τίρανα ολοκλήρωσε το βράδυ της Τρίτης (20/10) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Η αυλαία έπεσε με τις συναντήσεις του με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, καθώς και μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη γειτονική χώρα.

«Η Ελλάδα είναι σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία», ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών στη συνάντηση με τους προέδρους του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντούλε και της Ομόνοιας, Βασίλη Κάγιο.

Νωρίτερα, στις επαφές του Νίκου Δένδια που ακολούθησαν τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, κυριάρχησαν η απόφαση για την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών ΕλλάδαςΑλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η διμερή και περιφερειακή συνεργασία και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο κ. Δένδιας γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο Twitter ότι συζήτησε για τη διμερή και περιφερειακή συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα, συζήτησε σχετικά με την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Πηγή: newsbeast.gr