«Αυτή τη στιγμή αρχίζει στην Ελλάδα αυτό που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Φύγαμε από τη σταθερότητα», τόνισε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρέμβασης, αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο ίδιος εκτίμησε μέσω της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ ότι ο αριθμός κρουσμάτων θα έχει σταδιακή αύξηση. Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα, ο καθηγητής τόνισε ότι «είναι ορατό το “1.000” και μέσα στον Οκτώβριο».

«Με ανησυχεί ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα μέτρα. Η Ελλάδα προσπαθεί να σβήσει μικρές φωτιές. Όταν όμως υπάρχει τεράστια πυρκαγιά το να σβήνουμε μικρές φωτιές δε λύνει το πρόβλημα», σημείωσε. Επίσης, είπε ότι θα έπρεπε να είναι όλη η χώρα στο πορτοκαλί.

Στα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν με την έξαρση των κρουσμάτων, σημείωσε ότι είναι η χρήση μάσκας παντού, υποχρεωτικά και η απαγόρευση κυκλοφορίας αμέσως μόλις κλείνουν τα εστιατόρια, ή μισή ώρα αργότερα για να πηγαίνει ο κόσμος σπίτι του.

«Χρειάζεται μια ενημερωτική καμπάνια. Χρειάζεται να είμαστε μπροστά από τον ιό, όχι να τον κυνηγάμε. Πρέπει να λειτουργούμε σαν να είμαστε στα 1.500 κρούσματα», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, ο κ. Δερμιτζάκης ότι «το lockdown είναι μια δήλωση ήττας. Δε μου αρέσει το lockdown, αλλά αν χρειαστεί για την υγεία των πολιτών πρέπει να γίνει. Αν μέσα στις επόμενες 5-6 μέρες δούμε να διπλασιάζονται τα κρούσματα και να συνεχίζει η αύξηση, ξέφυγε ο ιός».

Πηγή: newsbeast.gr