Το 2021 πήρε τη σκυτάλη της πανδημίας από το 2020 με τις συνέπειές της να εξακολουθούν να είναι εμφανείς. Όπως είναι φυσικό, η χρονιά που μας πέρασε έφερε αλλαγές σε όλους τους τομείς με την ασφάλεια, την ενέργεια αλλά και το χρήμα να μη λείπουν από το τοπίο.  

Το Ιnsurancemarket, η μεγαλύτερη υπηρεσία σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, με περισσότερους από 3 εκατομμύρια χρήστες συνολικά στις 3 υπηρεσίες σύγκρισής του, δημοσίευσε για 4η συνεχή χρονιά το ετήσιο Report του σχετικά με τις τάσεις στα ασφαλιστικά προγράμματα, τους παρόχους ενέργειας και τα χρηματοοικονομικά προϊόντα! 

Ας δούμε κάποια από τα σημεία του report που παρουσίασαν ενδιαφέρον!

#1 Το μέσο ασφάλιστρο μειώθηκε παρότι τα αυτοκίνητα επέστρεψαν στους δρόμους! 

Μπορεί μετά το lockdown να κυκλοφόρησαν ξανά τα αυτοκίνητα στους δρόμους, όμως η ζήτηση για νέα συμβόλαια ήταν αρκετά περιορισμένη με αποτέλεσμα να μειωθούν κι άλλο τα ασφάλιστρα.  

Επιπλέον, ο ανταγωνισμός στην ασφαλιστική αγορά είναι πλέον μεγάλος, με αποκορύφωμα τις περιόδους των εκπτώσεων (Black Friday & Cyber Week). 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα χαμηλότερα ασφάλιστρα για τους καταναλωτές και μεγαλύτερη ανακούφιση για την τσέπη τους!  

Την ακριβότερη ασφάλεια αυτοκινήτου συνεχίζουν να τα πληρώνουν οι κάτοικοι του Νομού Αττικής και την φθηνότερη οι κάτοικοι της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

*Βάσει των νέων συμβολαίων  που εκδόθηκαν μέσω insurancemarket.gr το 2021 στο βασικό πακέτο ασφάλισης

#2 Η θραύση κρυστάλλων είναι η 2η πιο δημοφιλής κάλυψη με ποσοστό 35,8%

Μετά την οδική βοήθεια, η θραύση κρυστάλλων είναι η προαιρετική κάλυψη που επιλέγουν πιο συχνά οι οδηγοί στη  Ελλάδα. Η θραύση κρυστάλλων καλύπτει τα κόστη επισκευής & αντικατάστασης των κρυστάλλων του οχήματος από τυχαίο συμβάν. Και γιατί αποτέλεσε τη δεύτερη πιο δημοφιλή κάλυψη; 

Επειδή για ένα πολύ μικρό κόστος (από 9€ το 6μηνο), μπορεί να καλυφθεί ένας πολύ ακριβός κίνδυνος, το να χρειαστεί αλλαγή στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου. 

#3 Το 72% επιλέγει το βασικό πακέτο ασφάλισης

Το βασικό πακέτο ασφάλισης περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο την υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων για Σωματικές Βλάβες & Υλικές Ζημιές και είναι παραδοσιακά το πιο δημοφιλές γιατί είναι το πιο οικονομικό.  Αντιθέτως, η πιο ολοκληρωμένη κάλυψη είναι η μικτή αλλά εξαιτίας των υψηλών της ασφαλίστρων αφορά την επέλεξε μόνο το 2,7%.

*Βάσει των συμβολαίων που εκδόθηκαν μέσω insurancemarket.gr το 2021

#4 Αυξήθηκαν οι ασφαλίσεις ετήσιας διάρκειας

Η αυξητική τάση των συμβολαίων ετήσιας διάρκειας είχε ξεκινήσει από το 2020, όμως το 2021 τα ετήσια συμβόλαια βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων οδηγών με σχεδόν 1 στους 2 να τα επιλέγει.

Ο σημαντικότερος λόγος εκτός της ευκολίας να ασφαλίζεσαι μία φορά ετησίως είναι το ότι η ετήσια ασφάλεια έχει το χαμηλότερο ασφάλιστρο ανά μήνα και είναι έως και 20% φθηνότερη από την εξάμηνη διάρκεια. Επιπλέον, στο insurancemarket.gr υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης με έως 12 άτοκες δόσεις.  

# 5 Νέες προσθήκες η Ενέργεια και το Χρήμα 

Μια νέα προσθήκη στο Report του insurancemarket είναι αυτή της μελέτης της αγοράς ενέργειας αλλά και των χρηματοοικονομικών προϊόντων.  

Όσον αφορά την ενέργεια, το 2021 πολλοί καταναλωτές επέλεξαν να αλλάξουν πάροχο κυρίως λόγω των διακυμάνσεων στις τιμές του λογαριασμού ρεύματος αλλά και της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Στην πλατφόρμα σύγκρισης παρόχων ενέργειας του insurancemarket.gr, οι 3 πιο δημοφιλείς πάροχοι ήταν οι ΗΡΩΝ, Φυσικό αέριο Ελληνική εταιρεία ενέργειας & Volterra.  

Στον τομέα του χρήματος, η σύγκριση στεγαστικών δανείων απασχόλησε πολύ τους καταναλωτές το 2021, αφού απέσπασε το 60% των συγκρίσεων στα τραπεζικά προϊόντα.  

*Βάσει 210.000 συγκρίσεων που έγιναν μέσω του money-market.gr το 2021

Δες όλο το Report ΕΔΩ! 

Πηγή: newsbeast.gr