Την ευκαιρία να γνωρίσει τα τέσσερα βασιλικά γεράκια, που αποτελούν σύμβολο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της τιμώμενης χώρας στην 86η ΔΕΘ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στα περίπετρα της Έκθεσης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με άτομα από την αντιπροσωπεία των ΗΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τα πουλιά βρίσκονται στο περίπτερο των ΗΑΕ, ύστερα από αίτημα της τιμώμενης χώρας, συνοδευόμενα από εξειδικευμένο κτηνίατρο του Βασιλικού Νοσοκομείου Γερακιών του Ντουμπάι και Εμιρατινό αρχιγερακάρη, ενώ η φιλοξενία τους στην 86η ΔΕΘ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας.

Τα τέσσερα εκτρεφόμενα γεράκια συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα από την εθνική και διεθνή νομοθεσία έγγραφα και πιστοποιητικά και θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο επισκέψιμο κλειστό χώρο της ΔΕΘ, επιτηρούμενα διαρκώς από εξειδικευμένο κτηνίατρο και συνοδευόμενα από μέλη της αποστολής της τιμώμενης χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr