Αντιδράσεις καταγράφονται σε τμήμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη δήλωση τη πρώην βουλευτού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, ζήτησε «να μπούμε με δικούς μας ανθρώπους σε όλους τους θεσμούς του κράτους», στη Δημόσια Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη, όταν αναλάβει εκ νέου την εξουσία η Αριστερά, στα πρότυπα των «πρασινοφρουρών» του ΠΑΣΟΚ, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μπαλάφας εναντιώθηκε σε αυτή τη λογική, λέγοντας πως: Εγώ δεν θέλω να είμαι σε μια είσοδο εν είδει τελωνειακού υπαλλήλου και να ελέγχω την ταυτότητα ή την οδοντοστοιχία καθενός φίλου, συντρόφου, προοδευτικού στελέχους, που παλιότερα ήταν σε άλλα κόμματα και σήμερα θέλουν να έρθουν σε εμάς. Κι εγώ σε άλλο κόμμα ήμουν. Τι σημαίνει αυτό; Όλοι αν κοιτάξουμε το παρελθόν μας, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τα δούμε κριτικά. Αλλά κοιτάμε το σήμερα, κοιτάμε το αύριο».

Πρόσθεσε δε, ότι Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και έναν κόσμο παραδοσιακών αριστερών. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε ένα όραμα ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό ταυτόχρονα. Αυτό κάνουμε κι εμείς σήμερα κι εκεί στρατεύονται πολλοί πολίτες που προέρχονται από το προοδευτικό κέντρο, το χώρο της κεντροαριστεράς, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ανένταχτοι και άλλοι. Καλοδεχούμενοι» όπως σημείωσε.

Πηγή: newsbeast.gr