Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από τις 9.30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49). Η Αθήνα από τις 9 έχει μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ και οι εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ΣτΕ διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο Χατζηδάκη αλλά και για τα «σχέδια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής».

Το μετρό, ο ηλεκτρικός και το τραμ έχουν πατήσει φρένο έως τις 12 το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ.

«STOP στον Χατζηδάκη, απολείστε τον Μητσοτάκη» αναφέρουν σε πλακατ τους οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ενώ ζητούν κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη.

Παράλληλα, παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιεί η από τις 9:00 η «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παράλληλα, παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιεί η από τις 9:00 η «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού»: Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να δώσουμε δυναμικό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) την Τρίτη 10 Μαΐου στις 9.30 π.μ. όπου θα συζητηθεί η προσφυγή των Συλλόγων της ΕΥΔΑΠ και πολιτών κατά της παράδοσης μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αττικής.

Η ομαλή και αδιάλειπτη υδροδότηση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, απειλείται με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να παραχωρήσει σε ιδιώτες με ΣΔΙΤ τη Διαχείριση, Λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί περαιτέρω τεμαχισμό της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού της Αττικής και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση των υδραγωγείων μεταφοράς νερού, στην υποβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, στην αύξηση της τιμής του νερού (διεθνής εμπειρία), αυξάνει την επισφάλεια στην ομαλή υδροδότηση και στα υδραγωγεία μεταφοράς νερού και προκαλεί αβεβαιότητα στο εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων που επί σειρά ετών εργάζονται και προσφέρουν για την αδιάλειπτη λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας. Όλα τα έργα υποδομής για την ύδρευση και αποχέτευση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, χρηματοδοτήθηκαν επί δεκαετίες από τον Ελληνικό λαό.

Ζητάμε άμεσα να σταματήσει η διαδικασία Εκποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ) σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου».

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast

Πηγή: newsbeast.gr