Ούτε οι… καιρικές συνθήκες στάθηκαν ικανές να στερήσουν από τον Μίλτο Τεντόγλου τη δεύτερη νίκη του στη σειρά αγώνων Diamond League. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο μήκος θριάμβευσε και στο Όσλο με άλμα στα 8,10 μ. και ενώ τα πρώτα δύο άλματα του έγιναν με… συνοδεία δυνατής βροχής.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 7,96μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο, ενώ στην τρίτη προσπάθεια, πέτυχε 8,10μ. κι έπειτα 8,00μ., 8,02μ. και άκυρο στο τελευταίο του άλμα.

Ο κορυφαίος άλτης, με 8,36 μ. στη θερινή σεζόν, θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Diamond League της Στοκχόλμης, στην τελευταία του εμφάνιση πριν το Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Ο Τόμπιας Μόντλερ με άλμα 8,05μ. στην τελευταία του προσπάθεια κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ ο Σάιμον Εχάμερ ήταν τρίτος με 7,95μ.

Στο Όσλο της Νορβηγίας αγωνίστηκε και ο παραολυμιονίκης Νάσος Γκαβέλας, που με τον συνοδό του Σωτήρη Γκαραγκάνη τερμάτισαν στην έβδομη θέση των 100 μ. με 11.04.

«Καθάρισε» με την πρώτη ο Ντουπλάντις, βελτιώνοντας την κορυφαία επίδοση της σεζόν

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο κυρίαρχος Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, Αρμάντ Ντουπλάντις, βελτίωσε ελαφρώς την παγκόσμια επίδοση της σεζόν, με 6,02μ., για να κερδίσει το Diamond League του Όσλο.

Εν μέσω θυελλώδους βροχής, με κάποιες… παύσεις, ο Σουηδός «καθάρισε» με 6,02μ. από την πρώτη προσπάθεια, πριν αποτύχει στα 6,10 μέτρα.

Το καλύτερο του άλμα στην καλοκαιρινή σεζόν μέχρι στιγμής ήταν στα 6,01μ.

Πηγή: newsbeast.gr