Στην καμπάνια που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η Προοδευτική Διεθνής, με σύνθημα «να πληρώσει η Amazon» συμμετέχουν πάνω από 400 βουλευτές, από 35 χώρες, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης. Σε αυτήν συμμετέχει μια ευρεία συμμαχία από συνδικάτα, κινήματα και πολιτικά κόμματα από όλον τον πλανήτη.

Οι 400 βουλευτές, απηύθυναν επιστολή στον Τζεφ Μπέζος, στηρίζοντας τα αιτήματα της καμπάνιας και δεσμευόμενοι για νομοθετικές πρωτοβουλίες επιβολής τους. Οι βουλευτές κατηγορούν τον επικεφαλής της Amazon ότι σκόπιμα αγνοεί τα χρέη του προς τους εργαζόμενους, τις κοινότητες, τον πλανήτη, και τον καλούν να αλλάξει τις πολιτικές του.

«Μέσα από τα κοινοβούλιά μας θα αναλάβουμε δράση για να υποστηρίξουμε το κίνημα που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο για να Αναγκάσουμε Την Amazon Να Πληρώσει», διαμηνύουν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25.

«Μεταξύ των υπογραφόντων περιλαμβάνονται ο Τζέρεμυ Κόρμπυν, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, οι Ithan Omar και Rashida Tlaib του κογκρέσου των ΗΠΑ, η Εbru Günay από το Τουρκικό HDP και η Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Heidi Hautala.

Σημειωτέον ότι στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας, το ΜέΡΑ25 κατέθεσε χθες στη Βουλή τροπολογία για τη φορολογία των ψηφιακών υπερκολοσσών (Facebook, Google, Netflix, Spotify και φυσικά και Amazon)», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Πηγή: newsbeast.gr