Ο 41χρονος Βραζιλιάνος διεθνής διαιτητής της FIFA αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος σε podcast του δικτύου Globo, λέγοντας: «Είμαι γκέι, με ελκύουν οι άντρες. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα στο οποίο μεγάλωσα αλλά το μισούσα βαθιά, γιατί δεν άντεχα το περιβάλλον του, γεμάτο μανία και προκαταλήψεις».

Ο διεθνής ρέφερι στη συνέχεια της εξομολόγησής του, είπε: «Έτσι, για να επιβιώσω, επινόησα μια ψεύτικη και “σοβατισμένη” εκδοχή του εαυτού μου. Αλλά ναι, είμαι γκέι, τελικά ο εαυτός μου αλλά κι ένας κανονικός άνθρωπος, και δεν είσαι καλύτερος από μένα μόνο και μόνο επειδή σου αρέσουν οι γυναίκες».

«Το ποδόσφαιρο είναι για τους άντρες, πολλοί το πιστεύουν, αλλά ήξερα από την εφηβεία ότι ήμουν γκέι. Έτσι πέρασα τη ζωή μου θυσιάζοντας τον εαυτό μου για να προστατευτώ από τη σωματική και συναισθηματική βία της ομοφοβίας. Κατέληξα σε έναν από τους πιο εχθρικούς χώρους απέναντι στους ομοφυλόφιλους, το ποδόσφαιρο», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Αλλά για να έχω φίλους έπρεπε να δείξω ότι ήμουν στρέιτ, οπότε έπαιξα τον ρόλο μου. Η οικογένεια και οι φίλοι με πήγαιναν στο γήπεδο, αλλά ήταν βασανιστήριο. Προσπάθησα να έχω σχέσεις με κορίτσια αλλά κορόιδευα το ένστικτό μου», ήταν το ξέσπασμα του Μπενεβενούτο, που εγκατέλειψε προσωρινά το ποδόσφαιρο κατά το πρώτο κύμα του Covid στη Βραζιλία για να γίνει νοσοκόμος.

«Και υπήρχε επίσης το γεγονός ότι η θρησκεία ήταν πολύ παρούσα στην οικογένειά μου, και στη Βίβλο λέει ότι ένας άντρας που ξαπλώνει με άλλον άντρα είναι αμαρτωλός. Γι΄ αυτό νόμιζα για πολύ καιρό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με εμένα και ήμουν ένα λυπημένο παιδί».

Πηγή: newsbeast.gr