Στην αντεπίθεση φαίνεται πως έχει περάσει ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγές με τις οποίες στρέφεται κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού, του Νίκου Ψαρρά αλλά και του ΣΕΗ διεκδικώντας αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ για ηθική και περιουσιακή βλάβη.

Το πρωί της Δευτέρας (28/02), ο δικηγόρος του Γιώργου Κιμούλη, Βασίλης Καπερνάρος, δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Happy Day: «Δεν συνέβη αυτό που καταγγέλλει η κ. Δούκα. Πάμε να αποδείξουμε ότι δεν έγινε κανένα περιστατικό. Όταν καταλογίζεις κάποιο αδίκημα σε κάποιον, πρέπει να το αποδείξεις. Είναι εξόχως επικίνδυνο αυτό που είπε στη συνέντευξή της η κ. Δούκα”η λεκτική βία πολλές φορές είναι χειρότερη από τον πραγματικό βιασμό μιας γυναίκας”. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Αυτές οι εξισώσεις είναι επικίνδυνα πράγματα.

Έχω στοιχεία ότι η κα Δούκα είχε δηλώσει ότι δεν είχε κακοποιηθεί ποτέ, εκτός από μία προσωπική της περίπτωση. Η κα Δούκα είχε ΜΚΟ, η κα Δούκα έχει στραφεί κατά εργοδότη της νωρίτερα για δεδουλευμένα, και καλά έκανε. Η κα Δούκα είναι μία προσωπικότητα που εκφράζει μία γυναικεία δυναμικότητα και καλά κάνει και άλλωστε έχει δηλώσει ότι όλο αυτά πρέπει να βγαίνουν όταν πρέπει για να παραδειγματίζονται οι γυναίκες. Είδατε τι ωραία που τα έχει πει; Δε μπορεί να λέει αυτά και στη συνέχεια να έρχεται και να λέει “γιατί τώρα;” και #metoo».

Οι αγωγές του Γιώργου Κιμούλη

Ένα, περίπου, χρόνο μετά τις καταγγελίες της ηθοποιού Ζέτας Δούκα ότι υπέστη σωματική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη πριν από 14 χρόνια στο πλαίσιο συνεργασίας τους, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης προσέφυγε στη δικαιοσύνη και με αγωγές στρέφεται σε βάρος συναδέλφων του αλλά και κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διεκδικώντας αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ για ηθική και περιουσιακή βλάβη .

Ο Γιώργος Κιμούλης με πολυσέλιδη αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στρέφει τα πυρά του στην Ζέτα Δούκα αλλά και στους ηθοποιούς Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά, που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της, ζητώντας να του καταβάλλουν το ποσό των 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή βλάβη που, όπως λέει, υπέστη από τις αναφορές τους. Επιπλέον, διεκδικεί για την ηθική βλάβη από την κ. Δούκα 250.000 ευρώ, την κ. Χρυσικού και τον κ. Ψαρρά 125.000 ευρώ από τον καθένα.

 Στην αγωγή του ο κ. Κιμούλης επισημαίνει πως όλα αυτά τα χρόνια «ουδεμία εξώδικη ή δικαστική όχληση» είχε σημειώνοντας ότι υπάρχουν μάρτυρες που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των συναδέλφων του «περί καταχρηστικών εκτός ορίων, μη ανεκτών ή μη νόμιμων δήθεν συμπεριφορών μου». Ο κ. Κιμούλης χαρακτηρίζει «απολύτως συκοφαντικά, ανεπέρειστα, ανυπόστατα και κατασκευασμένα, ψευδολογήματα» όσα καταγγέλλονται σε βάρος του.   «Ουδείς λόγος υπήρχε για να βρίσω τόσο χυδαία και να χτυπήσω μια γυναίκα μια συνάδελφο και μάλιστα με κλωτσιά στο στέρνο, ενώπιον μάλιστα τρίτον» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ουδέποτε έχω δημιουργήσει κλίμα φόβου και απαξίωση σε βάρος της πρώτης των εναγομένων (σ.σ. Ζ. Δούκα), ουδέποτε έχω βρίσει την πρώτη των εναγομένων, ουδέποτε έχω ασκήσει σωματική, λεκτική ή ψυχολογική βία κατά αυτής, ουδέποτε έχω επιδείξει εις βάρος της απάνθρωπη, αντισυναδελφική ή καταχρηστική συμπεριφορά επί σκηνής, ούτε της έχω προκαλέσει οιανδήποτε βλάβη η ζημιά, όπως ψευδώς ισχυρίζεται» τονίζει και συνεχίζει λέγοντας πως «Η οποιαδήποτε, δε, στιγμιαία ένταση στη σχέση μας στο πλαίσιο της δουλειάς μας, ουδέποτε υπερέβη τα ανεκτά από τον μέσο άνθρωπο όρια του και ουδέποτε ανέπτυξα ο ίδιος καταχρηστικές, παρενοχλητικές και συμπεριφορές εκτός των ορίων του νομού».

«Ήθελαν να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και ηθικά»

Σε δεύτερη αγωγή του ο Γιώργος Κιμούλης στρέφεται κατά του ΣΕΗ του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και δυο ακόμη μελών του διεκδικώντας συνολικό ποσό αποζημίωσης 250.000 ευρώ αλλά και επιπλέον 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία την οποία, όπως υποστηρίζει, υπέστη.

Ο γνωστός σκηνοθέτης κατηγορεί για μεροληψία προς το πρόσωπο του το Σωματείο αναφέροντας πως  «εσπευσμένα (τρεις μόλις ημέρες μετά την εμφάνιση της Ζέτας Δούκα στη τηλεόραση) δίκην εισαγγελίας» τον παρέπεμψε αυτεπαγγέλτως στο Πειθαρχικό μαζί, μάλιστα, με άλλον ηθοποιό, ο οποίος είχε καταγγελθεί για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Αναφερόμενος δε στον Σπύρο Μπιμπίλα υποστηρίζει ότι με δεκάδες συνεντεύξεις του δημιούργησε εντυπώσεις σε βάρος του. Ο κ. Κιμούλης κατηγορεί το ΣΕΗ ότι υπέδειξε στους καταγγέλλοντες τις καταθέσεις τους διορθώνοντας τις αρχικές τους και κάνει λόγο για σκοπιμότητα και  μεθοδευμένη ενέργεια «να με διαβάλουν, να με εξευτελίσουν, να με εξοντώσουν επαγγελματικά και κυρίως ηθικά, προκειμένου να διασώσουν το αμφίβολο κύρος και να διαφημίσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη δήθεν αποτελεσματικότητα και εγκυρότητα της πραγματικά αίολης πειθαρχικής διαδικασίας, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου το ΣΕΗ, προς ίδιον όφελος των εναγομένων και πάντως εις βάρος μου». Μάλιστα, αναφερόμενος στο «κλίμα» που επικρατούσε στο Πειθαρχικό υποστηρίζει ότι θύμιζε «περισσότερο κλίμα συνοικιακού καφενείου παρά οργάνου απονομής δικαιοσύνης» .

«Το αποτέλεσμα όλων αυτών, καταλήγει ο Γιώργος Κιμούλης ήταν να πληγεί ο ίδιος επαγγελματικά καθώς διεκόπη κάθε συνεργασία του και ο ίδιος να αντιμετωπίσει οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα. «Μέχρι τότε», όπως επισημαίνει οι «καταγγελίες» σε βάρος του λειτουργούσαν μόνο στο επίπεδο της «αναπόδεικτης φήμης». Η καταγγελία σε βάρος του από το ΣΕΗ «λειτούργησε στην δημόσια σφαίρα στην πραγματικότητα ως έμμεση επιβεβαίωση των φημών αυτών» αναφέρει σημειώνοντας πως υπέστη περιουσιακή ζημία ύψους 231.1227, 80 ευρώ ενώ του αφαιρέθηκε η δυνατότητα να εργαστεί.

Ο κ. Κιμούλης στην αγωγή του τονίζει ότι: «Είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι, ως άνω, άδικοι, συκοφαντικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί που μου αποδόθηκαν από τους «καταγγέλλοντες» και οι οποίο δεν έχουν οδηγήσει σε απαλλακτική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ έχουν εισχωρήσει τόσο βαθιά στον ψυχισμό του θεατρικού κοινού, που θα συνεχίζουν επί μακρόν να πλήττουν την εικόνα μου και το αίσθημα εμπιστοσύνης των θεατών, των συναδέλφων μου ηθοποιών και σκηνοθετών, των τεχνικών, των θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών προς το πρόσωπό μου που με τόσο κόπο κατάφερα να κερδίσω κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης και επιτυχημένης, έως τώρα, πορείας μου στο χώρο ιδίως του θεάτρου και σο απώτερο μέλλον».

Ζέτα Δούκα: Κοινή ανακοίνωση με τους Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά για τις αγωγές του του Κιμούλη

Η Ζέτα Δούκα, η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς προχώρησαν σε κοινή δήλωση με την οποία τονίζουν πως εμμένουν κατηγορηματικά σε όσα έχουν καταθέσει δημοσίως.

«Εμμένουμε κατηγορηματικά σε όσα έχουμε καταθέσει τόσο δημοσίως, όσο και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ και ανυπομονούμε να λάμψει η αλήθεια της ελληνικής δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη», αναφέρει μεταξύ άλλων η κοινή τους δήλωση.

Πηγή: newsbeast.gr