Αυτοψία σε σημεία που έπληξε η κακοκαιρία πραγματοποίησε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες. Όπως τόνισε, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν σε περιοχές του δήμου τα έντονα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Σημανδηράκης βρέθηκε στην δυτική είσοδο της πόλης στην περιοχή Κλαδισού, όπου ανέβηκε η στάθμη του νερού με αποτέλεσμα να πληγούν τοπικές επιχειρήσεις, και τόνισε την ανάγκη νέων, έκτακτων παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή Καλαμάκι, όπου διαπιστώθηκε ανεπάρκεια στην εκροή των υδάτων στο υπάρχον ρέμα.

Όπως υποστήριξε και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την αποκατάσταση της ροής των υδάτων θα ζητηθεί η συνδρομή της περιφέρειας Κρήτης, καθώς σε αυτήν ανήκει για το συγκεκριμένο σημείο η αρμοδιότητα.

Ακολούθησε αυτοψία στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου υπήρξε συνάντηση με εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου με αντικείμενο τις ζημιές που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες, λόγω της χαλαζόπτωσης.

Ο αντιδήμαρχος αγροτικών θεμάτων, Γιάννης Νικηφοράκης, που συνόδευε τον κ. Σημανδηράκη, ήρθε σε επικοινωνία και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες καταγραφές και να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις, στους παραγωγούς που επλήγησαν.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ο δήμαρχος Χανίων, «συντονίζουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Τα προβλήματα και οι ζημιές, που έχουν προκληθεί καταγράφονται διαρκώς, προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και αποζημίωση όσων επλήγησαν».

Πηγή: newsbeast.gr