Μπορεί οι γονείς μαθητών και η διευθύντρια σχολείου να μην θέλουν το γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά αυτό θα παραμείνει κανονικά στη θέση του.

Το γκράφιτι που έφτιαξε ο Ηλίας Στύλος προκάλεσε θετικά σχόλια από όλους, αφού είναι το καλύτερο από όσα έγιναν στην Ελλάδα για τον Αργεντίνο θεό του ποδοσφαίρου μετά τον θάνατό του, αλλά οι γονείς μαθητών και η διευθύντρια του σχολείου αντέδρασαν, ζητώντας αυτό να σβηστεί.

Κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, όμως, όπως ξεκαθάρισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 FM ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης, λέγοντας τα εξής.

«Εμείς από την αρχή αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι στα σχολεία μας είχαμε ένα κενό. Το τελευταίο διάστημα αναβαθμίσαμε κτήρια, εξοπλίσαμε τα σχολεία, φροντίσαμε να είναι ασφαλή. Αποφασίσαμε να δώσουμε στον καλλιτέχνη τα υλικά που χρειαζόταν και προχώρησε σε γκράφιτι σε δύο σχολεία μας. Στο τελευταίο όντως λίγο βάζοντας και περισσότερο μια κατάθεση ψυχής και το δικό του γούστο έκανε αυτό το κατ’ εμέ ωραίο γκράφιτι. Θα συμφωνήσω ότι έχει διάφορες εκφράσεις ο Μαραντόνα. Για άλλους είναι ίνδαλμα, για άλλους άνθρωπος από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, για άλλους αποτελεί ένα κακό πρότυπο λόγω της προσωπικής τους ζωής.

Η άποψή μου είναι ότι το γκράφιτι πρέπει να μείνει. Είναι αριστούργημα. Πολλοί μπορούν να διαφωνούν για την προσωπική του ζωή όπως κι εγώ, αλλά το γκράφιτι είναι ένα έργο τέχνης που το βλέπουμε και θυμόμαστε τα καλά του Μαραντόνα. Δε νομίζω ότι ήταν τόσο αρνητικές ή έντονες οι αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν προωθεί τα αρνητικά του Μαραντόνα και δεν θα σβηστεί».

Πηγή: newsbeast.gr