Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (20/10) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σημειώνεται πως για την επιδημιολογική κατάσταση στην συμπρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (19/10) τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με συμμετοχή του υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Να μας βοηθήσει και ο Άγιος Δημήτρης. Είμαστε στο τρίτο κύμα κορονοϊού που απειλεί την πόλη. Τα πήγαμε καλά στα δύο προηγούμενα κύματα. Τώρα, έχουμε ένα κύμα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον πρωθυπουργό, τα στατιστικά στοιχεία ήταν ενδιαφέροντα. Το 52% κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, είναι από 16 έως 29 ετών. Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 έτη» σημείωσε ο δήμαρχος μιλώντας στο Mega.

«Στην πόλη μας γύρισε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της φοιτητικής κοινότητας. Υπάρχει μια ανεμελιά, μια αίσθηση ότι ”δεν μας πιάνει εμάς” ο κορονοϊός» είπε.

Αναφερόμενος στη νέα παραλία εξήγησε πως οι αρχές μαζεύουν 3-4 φορές περισσότερα απορρίμματα από ότι παλαιότερα. «Μαζεύεται πολύς κόσμος στα πάρκα και στους κοινόχρηστους χώρους» δήλωσε.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να μην καταστεί η Θεσσαλονίκη «κόκκινη» περιοχή.

«Είμαστε στο κίτρινο, πολύ φοβάμαι ότι μπαίνουμε στο πορτοκαλί. Στο κόκκινο θα πρέπει να ληφθούν οδυνηρές αποφάσεις. Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Εύκολα από το πορτοκαλί πας στο κόκκινο. Όπως η Κοζάνη. Είναι θέμα ωρών η αλλαγή κατηγορίας. Γι’ αυτό πρέπει να προλαμβάνουμε» τόνισε.

Επεσήμανε πως αν και αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης βρίσκονται μόνο οκτώ διασωληνωμένοι, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο «δείχνει ότι τα περισσότερα κρούσματα βρίσκονται σε νέες ηλικίες», η κατάσταση στις ΜΕΘ μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, σχετικά με τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Άγιου Δημήτριου, σε έξι μέρες, ανέφερε πώς όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.

«Ο εορτασμός Αγίου Δημητρίου, συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη. Η εικόνα που είδαμε στις εκκλησίες, τις προηγούμενες μέρες, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Πολύ φοβάμαι ότι του Αγίου Δημητρίου, θα λάβουμε μέτρα. Συζητήθηκε κάθε μέτρο που πρέπει να ληφθεί, ώστε να αποφευχθούν όλα αυτά που δεν πρέπει να γίνουν. Όλα είναι στο τραπέζι και όλα είναι υπό εξέταση» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr