Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά, ξεκινώντας από την επικοινωνία με τους διεθνείς παίκτες που θα συνεργαστεί το προσεχές διάστημα.

Δείτε παρακάτω τις δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός στο web radio της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

«Το πρώτο που θέλω να κάνω είναι να χτίσω ανθρώπινες σχέσεις. Απόψε (19/3) αργά το βράδυ έχουμε μίτινγκ με όλα τα παιδιά… Μην ξεχνάμε ότι αυτή η προσπάθεια αφορά μια προσπάθεια ανθρώπων που θα στερηθούν τις διακοπές τους και θα βάλουν το ταλέντο τους για την Εθνική ομάδα.

Έχουμε το παράδειγμα του ’87, εκείνη τη γενιά του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα, του Φάνη, όλων των παικτών… Του κόουτς Πολίτη, του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου… Όλοι αυτοί αποτέλεσαν το έναυσμα για πολλούς από εμάς, μεταξύ αυτών κι εγώ. Μας τράβηξαν στο μπάσκετ. Μακάρι οι επόμενες γενιές, εκείνες που θα διαχειριστούμε όλοι μαζί, να είναι οι γενιές που θα φέρουν κι άλλα παιδιά στα γήπεδα και θα δημιουργήσουν υγιείς φιλάθλους. Γιατί όταν ξέρεις τους κανονισμούς, μπορείς να παρακολουθήσεις το άθλημα καλύτερα.

Η εξέλιξη πρέπει να είναι καθημερινή. Έτσι βλέπω και τη δική μου πορεία. Αν μπω στη διαδικασία να ανατρέξω τι έκανα στο παρελθόν, σημαίνει πως είμαι κοντά στην απόσυρση! Δεν αναπολώ το παρελθόν, ίσα-ίσα προσπαθώ να μάθω από τα λάθη μου, από ένα βιβλίο που θα διαβάσω, από ένα ντοκιμαντέρ. Η εξέλιξη και η ενημέρωση είναι καθημερινή. Ήξερα από μικρή ηλικία τι ήθελα να κάνω. Εμένα, για παράδειγμα, με έδιωξε ένας προπονητής από το ποδόσφαιρο λόγω των… μαλλιών! Κάθε αποτυχία, κάθε στραβοπάτημα είναι αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα. Είμαι πρεσβευτής αυτής της κατάστασης. Όλοι θα πέσουμε και όλοι θα σηκωθούμε… Το αφύσικο είναι να μην αποτύχεις. Καλύτερα να πέσεις, αλλά να πέσεις μπροστά. Να συνεχίσεις.

Είμαι 52 ετών, δεν νιώθω τον εαυτό μου νεαρό προπονητή πλέον. Όσον αφορά την Εθνική, θέλω να χτίσω προσωπικές σχέσεις με τους αθλητές. Να μιλήσω μαζί με όλα τα παιδιά που θα αποτελέσουν τη βάση της Εθνικής. Είναι πολύ σημαντικές οι ανθρώπινες σχέσεις, εκτός από τις επαγγελματικές. Όλοι όσοι θα είμαστε παρόντες σε αυτή την προσπάθεια, θα έχουμε όρεξη, θα βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από το κοινό καλό και θα ξέρουμε πως 11 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα κι άλλοι τόσοι στο εξωτερικό θα είναι μαζί με την Εθνική».

Πηγή: newsbeast.gr